Afrin son durum: TSK/ÖSO Şeran beldesine girdi

TSK Şeran’a girdi: Afrin son durum (5 Mart 2018): TSK/ÖSO,ÖSO, Şeran bölgesinde 4 tepeyi aldıktan sonra Şeran belde merkezini tam kuşatma altına aldı. TSK/ÖSO unsurlarının bazı noktalardan da belde dış sınırlarından giriş yapmaya başladığı öğrenildi.


ÖSO unsurları Afrin doğusundaki Şeran kasabasında ilerliyor.

Afrin son durum: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları dakikalar önce Afrin doğusunda bulunan Şeran beldesine girdi. TSK/ÖSO güçlerinin beldenin dış hatlarına ulaştığı bildirildi.

Şeran beldesinin çevresindeki kritik noktaların ele geçirildiği resmi olarak duyuruldu.

Önceki gün batı hatlarında bulunan Racu beldesini, dün de yine batıdaki Şeyh Hadid beldesini ele geçiren TSK/ÖSO,ÖSO, Şeran bölgesinde 4 tepeyi aldıktan sonra Şeran belde merkezini tam kuşatma altına aldı. Şeran bölgesindeki 4 stratejik tepe olan Fittira Tepeleri‘nde kontrolün sağlandığı bildirildi.  Cinderes’ten sonra Şeran da kuşatmaya alındı. TSK/ÖSO unsurlarının bazı noktalardan da belde dış sınırlarından giriş yapmaya başladığı öğrenildi.

Afrin son durum harita: (5 Mart 2018) Bugün Racu, Şeyh Hadid ve Şeran beldelerinde 6 köy ele geçirilmişti. Son olarak Şeran çevresindeki kritik 4 tepe de ele geçirildi. TSK/ÖSO unsurları beldenin doğu dış hatlarına girdi. Çatışmalar sürüyor.

Şeran Beldesi’nin ele geçirilmesi durumunda ÖSO ve TSK askerleri Afrin’e 5 kilometre daha yaklaşmış olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir