Afrin’de ilk nokta düştü: Son durum haritası-Canlı Anlatım (17 Mart 2018)

Afrin son durum harita (17 Mart 2018): Son dakika… TSK ve ÖSO unsurmları Afrin merkez ilçenin batı girişindeki ilk noktayı ele geçirdi. Afrin son durum, Afrin’de son durum, Afrin son durum haritası, TSK ve ÖSO Afrin’e girdi mi, Afrin son dakika


Afrin batı girişi - YPGPKK hapishanasi ele geçirildi.
Afrin batı girişi - YPGPKK hapishanasi ele geçirildi.

Afrin’de ilk nokta düştü: Son durum haritası-Canlı Anlatım (17 Mart 2018)

Afrin dün geceden itibaren kuzeyden de kuşatıldı. Böylece ilçe merkezi doğu, batı hatlarının yanı sıra kuzeyden çevrelenerek sadece güney hattında açık koridor kalmış oldu. 15’ten fazla köyün ele geçirildiği dünkü harekat sonrası, bu sabah saatlerinde de hızla ilerleme sağlayan TSK/ÖSO unsurları, Afrin’in Hacı Kasımlı, Eşkanşarki ve Astaro köylerini ele geçirip Afrin’i kuzey hattından kopardı. TSK/ÖSO unsurları, İlçe merkezinin kuzeybatısında kalan, Mabetli beldesini de içine alan alanları kontrol altına almaya başladı. Haberyirme önce dün geceden kalan son haritayı yayınlayarak, bu sabahtan itibaren yaşanan gelişmeleri Canlı Anlatım’la saat saat sizlerle paylaşıyor.

Afrin merkez son durum harita 17 mart 2018
Afrin merkez son durum harita 17 mart 2018

00.01:

YPG, kent merkezindeki araçları yakıyor

TSK, Afrin ilçe merkezinde bulunan YPG militanlarının, kentteki araçları ateşe verdiğine dair görüntüleri, Twitter hesabından yayınladığı görüntülerle paylaştı.

09.00:

Afrin batısında PKK’nın kullandığı ana hapishane ele geçirildi. Merkez ilçede yer alan bu hapishane ile birlikte TSK/ÖSO unsurları Afrin ilçe merkezinde ilk kez bir noktayı ele geçirmiş oldu. Hapishane, ilçenin batı girişinde konumlanıyor.

Afrin batı girişi - YPGPKK hapishanasi ele geçirildi.
Afrin batı girişi – YPGPKK hapishanasi ele geçirildi.

10:48:

TSK, YPG’nin hastane yalanını yayınladığı video ile çürüttü

YPG’nin “TSK hava unsurları Afrin merkez hastanesini bombaladı. 9 sivil öldü” şeklinde servis ettiği kara propaganda haberi TSK tarafından bu sabah yayınlan görüntülerle yalanlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri Twitter adresinden paylaştığı İHA ile çekilmiş video görüntülerinde, vurulduğu iddia edilen hastanenin yüksek kalite görüntülerini servis etti.

PKK’nın ajansı ANHA tarafından dün akşam saatlerinde servis edilen o propaganda haberini AFP de dünyaya servis etmiş. Muhaliflere yakınlığı ile bilinen İngiltere merkezli SOHR da, ANHA’nın bu iddasını gerçekmiş gibi duyurmuştu.

12.28:

Cinderes Bölgesindeki Batı Haltan (Khaltan Kerbi) ve Çakallı (Jaqa Luqu) al Kum Köyleri ele geçirildi. Konumları için buraya tıklayın.

12.55:

Pkk’nın şehirden çekilmeden önce karargah ve araçları yaktığı söyleniyor.

13.05: 

Mabetli beldesinin 2 km güneybatısında kalan Amiriye köyü ele geçirildi. Konum için buraya tıklayınz.

14.05

Şeyh Hadid beldesinin 5 kilometre güneydoğusunda yer alan Tatar köyü kontrol altına alındı. Konum için buraya tıklayınız.

14.13

YPG militanları Afrin’den kaçıyor

Afrin kent merkezinde halk PKK/YPG depolarını basıp stoklanan gıda malzemelerine el koyuyor.

Afrin merkez. Halk örgüt militanlarının depolarındaki erzakları alıyor.
Afrin merkez. Halk depoları karargahları terkeden örgüt militanlarının depoladığı erzakları alıyor.

14.18:

Racu beldesinin 6 km  doğusunda yer alan Şeyh Obası köyü ele geçirildi. Konum için buraya tıklayınız.

14.25:

Bugün ele geçirilen köy sayı 7 oldu. 2 bin km kareden oluşan Afrin’in toplam 1320 km’si kontrol altına alındı. Bu sabaha kadar etkisiz hale getirilen YPG’li militan sayısı 3 bin 567’ye yükseldi.

14.33:

YPG kaçarken ateşe veriyor

YPG, Afrin ilçe merkezindeki kritik karargah ve asayiş noktalarından ayrılırken, stratejik belge, döküman v.b. TSK/ÖSO güçlerinin eline geçmemesi için bulundukları binaları ateşe veriyor. Bazı raporlara göre çıkan yangınlardan dolayı ilçe merkezinin tepesinde oluşan dumanlar çıplak gözle görülebiliyor.

16.01

Afrin girişi

Afrin girişi. 17 Mart 2018

16.05:

Cinderes’in 10 km kuzeyinde, Afrin merkez ilçenin 10 km batısındaki Şurkan /Çatanlı köyü ele geçirildi. Konum için buraya tıklayınız

16.37:

Ele geçirilen hapishaneden ilk görüntüler

TSK/ÖSO güçleri öğle saatlerinde Afrin batı girişinde yer alan YPG/PKK cezaevini ele geçirmişti. YPG’nin, Esad rejiminin tutukladığı kişileri, Türk askerleri ve ÖSO’ya karşı çatışma şartıyla serbest bıraktığı belirlendi. Hapishanenin ise karargâha dönüştürdüğü görüldü. Hapishanede silah ve mühimmat ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) logolu kutularda çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirildi.

16.43:

Dün ele geçirilen Çatalkabı köyünden fotoğraflar.

16.45:

YPG lider kadrosunun, rejimin kontrol ettiği alanlara kaçtığı doğrulandı. Halk militanların konuşlandığı alanlarda yağmalama eylemlerini sürdürüyor.

16.56

Afrin 3’e bölündü

ÖSO ve TSK stratejik köyleri alarak YPG ceplerini izole etti. Sabah saatlerinde kuzey hattı çevrilen Afrin bölgesinin doğu hattında bulunan cep bölgesi de kuşatıldı. Şeyh Hadid doğusunda kuşatılmış bir alan, Racu doğusunda kuşatılmış ikinci alan ve Afrin ilçe merkezini de içine alan Tel Rifat hattına kadar olan alanla birlikte TSK ve ÖSO unsurları bölgede 3 parçalı bir kuşatma gerçekleştirmiş oldu. Son durum aşağıdaki gibi…

Afrin son durum haritası 17 Mart 2018
Afrin son durum haritası 17 Mart 2018

17.05

Afrin son durum haritası 

Haberyirmi’nin hazırladığı son durum haritası. 17 Mart 2018 saat 17.05’te oluşturuldu.

Afrin son durum harita 17 Mart 2018 saat 17.05
Afrin son durum harita 17 Mart 2018 saat 17.05

 

17.25

Kuzey ve batı sektörü çöktü

Son olarak YPG, üç parçaya bölünen Afrin bölgesinin kuşatılmış parçalarından Racu doğusunda kalan bölgesi ile Şeyh Hadid beldesi doğusunda kalan kuşatılmış alanların tamamını boşalttı. Bölge fiili olarak TSK/ÖSO güçleri kontrolüne girdi. Birliklerin el yapımı patlayıcı ve mayınlar nedeniyle bölgede yavaş ilerlediği ancak, bölgede hiç bir YPG unsurunun direniş göstermediği, alanların tamamının YPG tarafından boşaltıldığı raporlanıyor.

Afrin son durum haritası. kuşatma alanları ele geçirildi.
Afrin son durum haritası. kuşatma alanları ele geçirildi. Bu alanların kontrol altına alındığına ilişkin resmi duyurusunun, bölgeye tamamen hakim olunması ardından yapılacağı belirtiliyor.

17.32

Afrin’in 7 km güneybatısında yer alan İskan köyü kontrol altına alındı. Konum için buraya tıklayınız.

19.05:

Bugün düzenlenen operasyonlarda 10’dan fazla köy ele geçirildi.

20.00:

Zeytin Dalı Operasyon Odası, Afrin şehir merkezi yakınlarındaki ”Endüstriyel Bölge”nin YPG’den kurtarıldığını açıkladı.

Afrin Sanayi sitesi

22.12

Şehir savaşı başladı

TSK ve Özgür Suriye Ordusu, sanayi sitesini ele geçirdikten sonra ilçe merkezinin batı girişine ulaştı. Bu hatta YPG militanları ile çatışmaların yaşandığı belirtiliyor. Şehir savaşı başladı.

Afrin batı girişi. Çatışmalardan hemen önce.

Batı girişi konum

23.30:

Afrin batı girişinde çatışmaların yaşandığına dar teyidi edilemeyen raporlar bulunuyor.

23.38:

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu Afrin’e girdi

TSK ve ÖSO birlikleri Afrin merkezini YPG’den temizlemek için ilçe merkezinde operasyona başladı.

23.50:

Afrin’nin batısında ilk apartman blokları ele geçirildi.

23.52:

TSK’ya bağlı tankı birlikleri batı girişindeki hendekler aşarak apartmanlar bölgesine giriş yaptı.

SICAK GELİŞMELERİ TAKİP İÇİN LÜTFEN 18 MART CANLI ANLATIM SAYFAMIZA GEÇİNİZ. BURAYA TIKLAYINIZ. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir