Afrin’in Yüzde 30’u TSK/ÖSO kontrolünde (ÖZEL)

Afrin son durum… Haberyirmi hem kilometrekare üzerinden, hem de TSK/ÖSO’nun ele geçirdiği yerleşim birimlerinin, halen YPG kontrolündeki alanlara oranları üzerinden yaptığı hesaplamalarda, 20 Ocak’tan bu yana ilçenin yüzde 30’unun TSK/ÖSO kontrolüne geçtiğini belirledi. 


Afrinde son durum ne
Afrinde son durum ne

Afrin son durum (ÖZEL)

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Afrin’de ele geçirilen son noktalarla birlikte ilçenin yüzde 30’u TSK/ÖSO kontrolüne girdi. Haberyirmi hem kilometrekare üzerinden, hem de TSK/ÖSO’nun ele geçirdiği yerleşim birimlerinin, halen YPG kontrolündeki alanlara oranları üzerinden yaptığı hesaplamalarda, 20 Ocak’tan bu yana ilçenin yüzde 30’unun TSK/ÖSO kontrolüne geçtiğini belirledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), müşterek yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı 42. Günü itibari ile devam ederken, Afrin’de YPG mevzilerini hedef alan operasyonun bilançosu da netleşti.

Buna göre 2 Mart itibari ile 42. Günde toplam 306 köyün olduğu Afrin’de ele geçirilen köy sayısı 91’e yükseldi. TSK/ÖSO güçleri, ele geçirilen yerleşim birimlerinin, toplam yerleşim birimlerinin sayısına oranı bakımından ilçenin yüzde 30’unu kontrol altına almış oldu.

AFRİN’İN YÜZÖLÇÜMÜ NE KADAR

Fiziki olarak yapılan metrekare ölçümlerine göre ise bin 920 kilometrekareden oluşan Afrin’in 612 kilometrekaresi TSK/ÖSO kontrolüne geçmiş oldu. 2 Mart’ta Racu kuzeyinde Mesekanlı, Aşağı Mamalı, Yukarı Mamalı köyleri ile güneyinde Atamanlı köylerinin ele geçirilmesi ile TSK/ÖSO güçleri, alan hesaplamalarına göre de ilçenin yüzde 30’una denk gelen bir alanı kontrol etmeye başladı.

Afrin son durum harita 2 mart 2018
Afrin son durum harita. Dün Racu kuzeyinde Haydar köyü ve 4 nokta ele geçirilmişti. Bugün de belde kuzey hattına sıfır mesafeye kadar gelindiği belirtiliyor.

Afrin’in yüzölçümü 1920 kilometrekare. Şu ana kadar bunun 630 kilometrekaresine yakın bölümü ele geçirilmiş durumda.

AFRİN’DE KAÇ KÖY VAR

Afrin, Halep vilayetinin bir ilçesi… İlçeye bağlı 6 belde 306 köy bulunuyor.  Kuzeyde Bülbül beldesi, doğuda Şaran, Batıda Racu, Şeyh Hadid, MabetleCinderes Afrin’in kasaba düzeyinde beldeleri konumunda bulunuyor.

20 Ocak’tan bu yana süren Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin’de Bülbül belde merkezi olmak üzere 91’i köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 21’i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 120 nokta TSK-ÖSO kontrolüne girdi. Kontrol altına alınan yerleşim yerlerinin tam listesi için BURAYA tıklayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir