Azez halkı Tel RIfat için eylemde: Afrin Son durum harita (23 Mart 2018)

Afrin Son durum harita (23 Mart 2018): Azez halkı Tel Rifat için eylemde…


Azezliler Cuma Namazını Kilis karşısındaki Babü Selame sınır kapısında kıldı. Türkiye'den harekatın Tel Rifat'ı da içine almasını istedi.

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) Afrin Son durum harita (23 Mart 2018):

Başbakan Binali Yıldırım’ın Afrin operasyonunun tamamlandığına ilişkin açıklaması ve bazı Özgür Suriye Ordusu komutanlarının harekatın Tel Rıfat’ı kapsamadığı yönündeki açıklamaları sonrası Azez halkı eylemlere başladı. Dün geceden itibaren Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nın Suriye tarafında bulunan Babüs Selame Sınır Kapısı noktasında eylem düzenleyen Suriyeliler, harekatın Tel Rıfat’a uzanmasını talep etti.

Bugün de sabah saatlerinden itibaren Babüs Selame sınır kapısının bulunduğu noktada toplanan Suriyeliler Cuma namazını bu alanda topluca kıldı. Namaz sonrasında ise eylem devam etti.

Azez’e bağlı olan ve Azez’in 11 km güneydoğusunda kalan Tel Rıfat’ta da halk, duvarlara benzer talepleri içeren yazılar yazıp afişler asmaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nu  Tel Rıfat’a çağıran bölge sakinleri beldenin YPG’den temizlenmesini talep ediyor.

Afrin 23 Mart 2018 Son durum harita: Babüs Selame sınır kapısı Kilis Öncüpınar karşısında bulunuyor.

Tel Rıfat’a operasyon olacak mı?

Bu soru tam anlamıyla belirsizliğini koruyor. En başında Tem Rıfat harekat içinde olacakmış gibi değerlendirmeler yapılırken, şu sıralarda farklı sesler çıkıyor. Bazı ÖSO komutanları, farklı ajanslara Tel Rıfat’ın Rusya ile mutabakat kapsamında operasyon dışında bırakıldığı bilgisini paylaşırken, sadece Afrin ilçe sınırlarının YPG’den temizleneceği bilgisini veriyor.

Bu durumda YPG, Tel Rıfat-Minak hattında varlığını sürdürecek. Tel Rıfat’ın plan dışında bırakılmasının nedeni olarak Rusya gösteriliyor. Buna göre Tel Rıfat hattı Halep’in hemen kuzeyinde yer alması bakımından rejim ve Rusya açısından son derece stratejik görülüyor. Yine bu iddiaya göre Rusya, Tel Rıfat’a girilmesi halinde muhaliflerin Halep’e yönelik olası hamlesinden endişe ediyor.

Yapılan yorum ve değerlendirmelerin ötesinde 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı’nın Tel Rıfat’ı içine alıp almayacağına ilişkin henüz resmi hiç bir değerlendirme bulunmuyor.

Tel Rıfat nerede

Suriye’nin kuzeyindeki Halep vilayeti’ne bağlı Azez ilçesinin beldelerinden biri olan Tel Rıfat, Azez’in 11 kilometre güneydoğusunda bulunuyor. Yukarıdaki Haberyirmi haritasındada, Azez ilçesinin sınırları kırmızı çizgilerle belirtiliyor.

3 KÖY BİRDEN DÜŞTÜ: AFRİN SON DURUM HARİTASI İÇİN TIKLAYIN 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir