El Kaide’den Suriye’deki muhaliflere çağrı


HABERYİRMİ– Suriye’de birbirleriyle savaşan HTŞ ve CTS gruplarını uyaran El Kaide,  grupların rejime karşı savaşması gerektiği konusunda uyardı.

El Kaide yönetimi, Tahriru’ş Şam Heyeti (HTŞ) ve Tahrir Suiye Cephesi (TSC) arasında süren çatışmalarla ilgili bir açıklama yayınladı.

El Kaide yayın organları tarafından yayınlanan Al-Nafir bülteninde yer alan açıklamaya göre, birbirleriyle savaşan muhalif gruplar sert bir dille uyarılırken, “Bugün Müslümanlar arasında olan çekişmeler ve iç çatışmalar rejim ve destekçilerine büyük avantaj sağlamaktadır. Gruplardaki kardeşlerimize Allah’ın elçisinin (s.a.v.) sözlerini hatırlatıyoruz: Her Müslümanın öteki Müslümana kanı, ırzı ve malı haramdır.” ifadeleri kullanıldı ve  çatışmaların bitirilerek uzlaşma sağlanması gerektiği yönünde çağrıda bulunuldu.

Grupların kendi aralarındaki meseleleri çatışarak değil, mahkeme yoluyla sonuçlandırmasının gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Şam cihadının başından beri, özellikle Guta’da, Müslümanların kanları akmaya ve yerlerinden edilmeye devam ederken bize düşen görev birlik olmaktır. Aramızdaki çatışmaları bırakarak <“Hayır! Rabbine andolsun ki iş bildikleri gibi değil, onlar aralarında çıkan çekişmeli işlerde seni hakem yapıp sonra da senin verdiğin hükme karşı içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın, tam bir teslimiyetle boyun eğmedikçe iman etmiş olamazlar.”> diyen Rabbimizin ipine sımsıkı sarılıp ayrışmamalıyız.” ifadelerine yer verildi ve rejim güçlerine karşı savaşın devam etmesinin gerekliliği vurgulandı.  HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir