Erdoğan’dan Sincar’a operasyon mesajı: Sincar haritası

Sincar operasyonu için ilk mesaj geldi. YPG’nin Şengal adını verdiği Irak kuzeydoğusundaki Sincar nerede, Sincar haritası son durumu haberimizde.


Sincar harita son durum 19 Mart 2018
Sincar harita son durum 19 Mart 2018

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakim ve savcı kura töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan kontrol altına alınan Afrin’le ilgili “Bir gece ansızın gelebiliriz diyorduk, geldik ve işi bu noktaya getirdik. Bir gece ansızın Sincar’a da geliyoruz” dedi.

“VİRGÜLÜ KOYDUK, İNŞALLAH ŞİMDİ NOKTAYI KOYACAĞIZ”

3622 terörist etksiz hale getirilmiş vaziyette. Dün sabah 08:30’da son operasyon yapıldı ve Afrin’e selalar okunmaya başladı, şu anda da iş bitti mi derseniz bitmedi, bütün ÖSO, bizim askerimizle birlikte oradaki bomba vs. terörist olabilir, bunların araması devam ediyor. Emin bir belde oluncaya, olduğuna inandığımız ana kadar… Oranın halkı oraya huzur içinde girmiş olacaklar. Şu anda girmeye başladılar. Virgülü koyduk, inşallah şimdi noktayı koyacağız. Bununla kalmayacak, uzantısı var. Zira bizim derdimiz teröristlere karşı temizlik harekatını gerçekleştirmek.

Sincar (Şengal) son durum haritası

Sincar harita son durum 19 Mart 2018
Sincar (Şengal) son durum haritası – 19 Mart 2018

“HALLEDEMİYORSANIZ BİR GECE ANSIZIN SİNCAR’A GİRERİZ”

Terörle mücadelemizde konsept değişikliğine gitmiş olduk. Sınırlarımız içinde de teröristleri boş bırakamazdık. Onları da tamamen imha etmeyi sürdürüyoruz. Suriye’deki operasyonun başarısı terör koridorunun önünü kesmeye yönelikti. Ulusal ve uluslararası hukuk gözetilerek bu adımlar atıldı. Dün Afrin şehir merkezini kontrol altına alarak harekatın en önemli aşaması geride kaldı.

Ardından Münbiç, Resulayn, Kamışlı şeklinde koridoru ortadan kaldırana kadar süreç devam edecek. Kuzey Irak’taki terör kamplarını da kontrolümüz altına alarak, zira merkezi yönetime söyledik, Sincar, halledecekseniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar’a gireriz, oradaki PKK’lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksanız.

“YENİ BİR ZEYTİN DALI DA ORADA OLUR”

Bu iş çok daha uzarsa yeni bir Zeytin Dalı da orada olur. Afrin’deki operasyonumuz şu günlerde hedefine ulaşmıştır fakat önemli olan, şimdi ben bir Musul’un son fotoğraflarını izliyorum, Rakka’nın video kayıtlarını izliyorum, Irak’ın güney bölgelerine kadar video kayıtlarını izliyorum, bir de Afrin’de kayıtları izliyorum. Neredeyse binalarda hiç tahribat yok gibi. Ama oralarda ne kadar yatırım yapılacak da oralar ayağa kalkacak. Biz yıkmaya, yakmaya değil, ihya etmeye geliyoruz. Farkımız bu…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir