Esed rejimi uzlaşma arayışına girdi, çözüm için muhaliflere heyet gönderdi


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) –  Uzlaşı arayışına giren Şam yönetimi muhaliflerle uzlaşma görüşmeleri başlatmak için El Masdar’a askeri heyet gönderdi.

Muhaliflerle uzlaşmak isteyen Esed rejimi Suriye’nin  Daraa bölgesinde bulunan muhaliflerle uzlaşma görüşmesi başlatmak için El Masdar’a askeri heyet gönderdi.

Almasdarnews’un bir askeri kaynağa dayandırdığı haberine göre; Suriye Arap Ordusu (SAA) Yüksek Komutanlığı ve Rus mevkidaşları, Daraa  bölgelerinde muhaliflerle bir uzlaşma görüşmesi başlatması için El-Masdar’a resmi bir askeri heyet gönderdi.

Askeri kaynağa göre, heyet tüm ağır silahların hükümete teslim edilmesini de içeren Dara’a’daki muhaliflere uzlaşma şartlarını teklif etti.

Muhalifler ağır silahlarını teslim etmenin yanı sıra, Dara’a Valiliğindeki tüm kasabalar arasındaki ticareti ve ticareti teşvik etmek için yolları yeniden açmaları istendi.

Uzlaşma karşılığında, muhaliflerin halihazırda bulundukları kasabaları kontrol etmelerine izin verilirken, aynı zamanda hükümetten de yardım alacaklar.

Muhaliflere de sorunları Suriye hükümetiyle çözme fırsatı sunulacak

Heyet, Daraa’daki muhalifleri mutabakat görüşmelerinin başarısız olmasının Suriye askeri operasyonuna yol açacağı konusunda uyardı.

Daraa bölgesindeki muhaliflerin Esed rejimiyle uzlaşması durumunda, ağır silahları hükümete teslim ederek ticaretin teşvik edilmesi için yolları açacak, halen kontrollerinde bulunan yerleri kontrol etmeye devam edecek ve Şam hükümetinden yardım alabilecekler.

Uzlaşı görüşmelerinin başarısız olması durumunda ise heyet Esed rejiminin askeri operasyonlara başlayacağı konusunda uyardı.   HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir