İşte taktik plan: Afrin’e böyle girilecek (11 Mart 2018) Canlı Anlatım

Afrin son durum harita-Canlı anlatım (11 Mart 2018). Afrin ilçe merkezinde ve Raco Cinderes hattında çok sayıda köy ele geçirildi, çember daraldı. İşte saat saat kritik gelişmeler…


Afrin son durum harita-Canlı anlatım (11 Mart 2018)

TSK ve TSK destekli ÖSO, Afrin’de 8 köyü ele geçirdi. Cinderis-Afrin yolunda stratejik önemdeki Bableit Havaalanı kontrol altına alındı.

11.40

Raco beldesi kuzeydoğusunda ve doğusundaki Büyük ve Küçükçakmak ve hocamanlı köyleri kontrol altına alındı.

14.20

Afrin kuzeyindeki Ali Bek, Kaybar ve Merviye köyleri de kontrol altına alındı.

https://www.haberyirmi.net/2018/03/afrin-hizla-dusuyor-son-durum-harita-canli-anlatim-11-mart-2018.html
Afrin son durum harita 10 Mart 2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin’de 950 kilometrekarelik alan kontrolümüz altında” dedi. Böylece 2 bin kilometrekarelik Afrin ilçesinin yüzde 50’sinde kontrol sağlanmış oldu. Erdoğan, ilk 51 günde etkisiz hale getirilen militan sayısının ise 3 bin 300’e yükseldiğini duyurdu.

Zeytin Dalı Harekatı 51’inci gününe girdi. Harekatın 50’nci gününde Afrin merkezini gören hakim tepeleri ele geçiren TSK ve ÖSO güçleri, bugün de operasyonlarını sürdürdü. Afrin kent merkezine birkaç kilometre mesafede kalan köylerin de ele geçirilmesine yönelik operasyonlara bugün de devam edildi.

ÖSO GÜÇLERİ KÖYE İLERLEDİ

TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu güçleri bu sabah dün alınan Halidiye köyü bölgesinde toplanarak, Afrin kent merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Basilhaye köyüne operasyon başlattı. Ağır silahların bulunduğu araçlarla ve yaya olarak ilerleyen ÖSO askerleri, Basilhaye köyüne yakın bir noktada konuşlandı.

KARADAN VE HAVADAN ATEŞ ALTINA ALINDI

Basilhaye köyünün üstündeki hakim noktada bulunan PYD/PKK’nın diğer bölgelerde olduğu gibi yine kuleler inşa ederek etrafı gözetlediği belirlendi. Keskin nişancılar ile ÖSO askerlerinin ilerlemesine engel olmaya çalışan militanlar, sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından Fırtına obüsü atışlarıyla ateş altına alındı. TSK’nın savaş uçakları da 2 kez köyün hakim tepesindeki kulelerin bulunduğu bölgeye bombardıman düzenledi. Karadan ve havadan yapılan bombardıman ile vurulan militanların bulunduğu bölgelerden yükselen dumanlar çevresindeki köylerden çıplak gözle izlendi. Bu sırada Basilhaye köyü yakınında konuşlu olan ÖSO güçleri de militanların bulunduğu bölgeyi ağır silahlarla ateş altına aldı. Bu sırada Basilhaye köyü yakınlarında konuşlu ÖSO askerleri, öğle vakti zeytin tarlasında hep beraber saf tutarak namaz kılıp, dua etti.

OPERASYON BAŞLATILDI

Karadan ve havadan vurulan militanların kaçabilecekleri yollar da yine obüs atışlarıyla ateş altına alındı. Militanların hareket alanının daraltılmasının ardından Özgür Suriye Ordusu güçleri de harekete geçerek köye operasyon başlattı. Çatışmaların yaşandığı köyün kısa süre içinde ele geçirilmesi bekleniyor.

Taktik plan nasıl şekillenecek 

Peki Afrin doğusu kapısına kadar ulaşan kuzeyde de ilçeye dayanan TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin merkeze yönelik taktik planı ne?

Afrin doğu hattında ele geçirilen tepelerden ilçe merkezi böyle görünüyor.

Bazı değerlendirmelere göre güneydoğu hattında da kent girişine kadar yaklaşacak olan birlikler, önce ilçe merkezini güney hattı dışında tam kuşatmaya alacak. Bu noktada önce merkeze girmek yerine Tel Rifat’a girilecek. Böylece arka savunma hattı temizlenirken, açık kalan Afrin güney hattından da sivil geçişlere olanak sağlanacak. Böylece iyice yumuşatılan ilçe merkezine bu hamle sonrası giriş yapılacak.

Afrin son durum harita. 11 Mart 2018/Saat:22. 20

İkinci alternatif ise kuşatmadan sonra önce ilçe merkezi kontrol altına alınacak. Merkezleri bağı kesilen Tel Rifat’a ve iç kesimlerde kalan hatlar da merkez bağlantısı ve desteği olmadan kontrol altına alınacak.

22.30

Bugün Afrin’de ele geçirilen yerler

Haritada pembe renkle gösterilen alanların tümü. Bugün kontrol altına alınan yerler şöyle:

Jinderes:

Gokoba Kafrbatra Andariyah Kojika Tallaf airbase

Rajo:

Alemdar

Shildar

Cenceli

S.Cakmak

G.Cakmak

Hocamanli

Bulbul:

Ali Bek Around

Afrin:

Mezrat al Kadi

Kupeli

Kibar/Al Hava

Askeri açıdan merkez düşmüş olsa da batı hatlarında hala merkeze hakim tepelerin YPG elinde olması, şu aşamada Afrin’e girişin erken olduğu değerlendirmelerine neden oluyor.

00.00:

Böyle hedef oldular

Cimderes hattında ATAK T-129 tipi helikopterin YPG’li militanları hedef almasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir