IŞİD Kabil’de saldırdı: 26 ölü, 20 yaralı


AFGANİSTAN, Kabil (HABERYİRMİ)- Afganistan’ın başkenti Kabil’de Şiilerin Newruz ayinlerini hedef alan canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 26 kişinin öldüğü ve 20’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Başkent Kabil’de Nevruz Bayramı kutlaması yapan topluluğa karşı yapan topluluğa karşı yapılan canlı bomba saldırısında 26 kişi hayatını kaybederken 20’den fazla kişi de yaralandı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan’ın başkenti Kabil’de Nevruz kutlamaları yapan Şii Hazaraların çoğunlukta olduğu topluluğa yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi.

Canlı bomba saldırısını gerçekleştiren saldırganın kalabalığına arasına girerek üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini belirten kaynaklar, saldırıda en az 26 kişinin öldüğünü 20’den fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

Yapılan saldırıda, birçok yaralının durumunun ağır olduğu belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırıya ilişkin IŞİD’e bağlı AMAK ajansı tarafından sosyal medya üzerinden açıklama yapıldı ve saldırının bir savaşçı tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.

Örgüte bağlı ajans, yaptığı açıklamada saldırının patlayıcı yelek giymiş bir savaşçı tarafından düzenlendiğini ve Şiilerin Nevruz kutlamalarının hedef alındığını ifade etti.  HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir