ÖSO komutanı İsa: Afrin güneyinde rejimle karşı karşıyayız

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nın 58. gününde Afrin ilçe merkezinde kontrol sağlandı. ÖSO üst düzey Komutanı Fehim İsa, Zeytin Dalı Harekatı’nı anlattı.


Özgür Suriye Ordusu Fehim İsa, Afrin'in alınmasıyla birlikte İsrail'in bölgeye dair planının da bozulduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nın 58. gününde Afrin ilçe merkezinde kontrol sağlandı. ÖSO üst düzey Komutanı Fehim İsa, Zeytin Dalı Harekatı’nı anlattı. 18 Mart sabah 06.00 sıralarında Afrin’e girdiklerini hatırlatan Fehim İsa, “Türk Silahlı Kuvvetleri ile çok güzel bir koordinasyon sağlandı. Afrin’in girişinde PYD’li teröristlerin bizi beklediği bina gece 03.00’te F-16’lar tarafından vuruldu. Hamdolsun Afrin şehir merkezi özgürleştirildi” dedi. İhlas Haber Ajansı’ndan Aykut YeniÇağ ve İhsan Altıkardeş’e konuşan İsa’nın, operasyona ilişkin söylediklerinden öne çıkan satırbaşları şöyle:

İSRAİL’İN PLANINI BOZDUK

Türkiye – Suriye sınır hattı 900 kilometre. Şu anda birçok bölge temizlendi. Hassas bölgeler temizlendi. Fırat Kalkanı operasyonu bölgesi temizlendi. Batılıların Suriye’yi bölüp kendi fikirleriyle İsrail güvencesine almak için burada Ortadoğu’da tekrardan harita çizerek bu olan ülkeleri küçük ülkeler haline getirip İsrail’in güvencesini sağlamak isteme planları bozuldu. Fırat Kalkanında bu gerçekleşti. Şu anda da tam bitti denecek hale geldi.

ARTIK REJİMLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bundan sonra her gün halkın geri dönüşünün artacağını düşünüyorum. Birkaç güne Afrin’de hayatın normale döneceğine inanıyorum. Burada Fırat Kalkanı bölgesinde de özgürleştirdiğimiz ilçe ve kasabalarda kendi halkına bölgeyi bıraktık. Düşman sınırlarında rejime karşı Afrin’in doğusunda Nübbül Zehra bölgesinde karşı karşıyayız. Savunma hatlarımızı yaptık. Gerideki halkımızı insanlarımızı koruma amaçlı.

O HASTANEDE HİÇBİR ZAYİAT YOK

(Afrin’in bir hastanenin vurulduğu iddialarına ilişkin): Hastanede herhangi bir zayiat yok. Hiç bir zayiat yok. Bu batılıların ağzıyla PKK’nın medyaya yansıttığı yalan. Sizin de gördüğünüz gibi operasyonun psikolojisini bozmak için yapılan bir haber. Afrin’e çok az zayiatsız, zayiat olmayacak şekilde çok temiz bir operasyon gerçekleşti.

BARAJ HENÜZ ÇALIŞMIYOR

(Meybölgedanki Barajı’nın kontrol altına alındığını belirterek): Orası çalışan bir baraj. Orasını sivil yönetim kurulduktan sonra onlara teslim etmeye hazırız. Baraja su veren sistem çalışmaya başlayınca o sistem sıkıntısız çalışacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir