ÖSO, rejim güçleriyle çatışıyor: Afrin son durum harita (21 Mart 2018)

Afrin son durum harita (21 Mart 2018): (Canlı Anlatım): Rejim kontrolündeki Nubul ve Zehra bölgelerine 7 kilometre mesafede bulunan iki köyde, rejim güçlerine bağlı milislerle şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.


Sinarah ve Anqalah köyleri (Şeyh Hadid batısı)
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçıları . Afrin

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – Afrin son durum harita (21 Mart 2018): (Canlı Anlatım) TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 18 Mart’ta Afrin ilçe merkezi ile ilçenin kuzeyi, doğusu ve batısındaki noktaların tümünü ele geçirdikten sonra güneye doğru ilerlemeye başladı.

Harekat kapsamında 20 Mart’ta Ayn Darah, Basutah ve Burj Abdallah, Kadı Reyhala, Kirzile/Kirazlı, Basute,  alındı. köylerini YPG’den ele geçiren TSK/ÖSO güçleri, bugün Afrin güneyinde Kimar ve Barad köylerine kadar ilerledi. Bölgede rejim güçleriyle şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İşte Canlı anlatımla gelişmeler:

09.30

Kritik El Ehlam Dağı ele geçirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri ve desteğindeki ÖSO, Afrin’in merkezini PKK/PYD’den temizledikten sonra ilerlemeye devam ederken, Afrin’in güneybatısındaki El Ehlam Dağı‘nın kontrolünü ele geçirdi.
Zeytin Dağı Harekatı kapsamında ilerlemeye devam eden TSK ve desteğindeki PKK/PYD kontrolünde, stratejik öneme sahip olan çevredeki diğer köylere hakim mevkide bulunan El Ehlam Dağı‘nda kontrolü sağladı. Çatışmalarda çok sayıda YPG’linin hale getirildiği ve yaralandığı bildirildi.
El Ehlam Dağı‘nın, bölgenin güney kısmında bulunan Afrin ile Halep’in yukarı kısmını birleştiren yol üzerinde bulunduğu kaydedildi.

11.10

Rejim güçleriyle şiddetli çatışmalar yaşanıyor

TSK destekli ÖSO ve rejim milisleri arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rejim kontrolündeki Nubul ve Zehra bölgelerine 7 kilometre mesafede bulunan iki köyde, rejim güçlerine bağlı milislerle şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Afrin son durum haritası 21 Mart 2018. Barad ve Kimar köylerinde rejim yanlısı milislerle çatışmalar yaşanıyor.

Köylere yönelik operasyon, sabah saatlerinde başladı. Öncekisende Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı topçu birliklerin ateş desteği ile vurulan köydeki mevzilere yönelik ÖSO unsurları operasyon başlattı. Her iki köyde de az sayıda YPG militanının bulunduğu ancak çatışmalarda daha çok rejim yanlısı milislerle yaşandığı bildirildi.

Teyid edilemeyen bazı raporlara göre TSK unsurlarının da rejim güçleri ile çatışmalara katıldığı bildirildi.

12.25

Cephanelikleri ele geçirildi

ÖSO’nun Afrin merkezinin 200 metre yakınındaki Mestura köyünde yaptığı aramada da çok sayıda füze, havan mermileri, roket, el yapımı patlayıcılar ve ağır silah mühimmatı ele geçirildi.

Afrin YPG mühimmat ve silahları

ÖSO komutanlarından Ebu Cafer, son olarak dün ele geçirilen köylerle ilgili Ayn Hacar, Mestura ile Kastal Kişik köylerini örgütünden kurtardıklarını söyledi.

Afrin YPG mühimmat ve silahları
Afrin YPG mühimmat ve silahları

Cafer, “PKK’nın karargah olarak kullandığı bir binada hafif, orta ve ağır silah mühimmatı, Grad füzesi, havan mermileri ve el yapımı patlayıcılar ele geçirdik.” dedi.

13.02

Rejim komutanları öldürüldü

Suriye rejim güçlerine bağlı bazı savaşçıların dün gece Türk savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında öldüğü bildirildi. Gelişmeyi rejim kaynakları duyurdu.

Öldürülen milisler içinde, birlik komutanlarının da olduğu bildirildi. Tabur Komutanı Zakaria el Halil, Teğmen Hanthal Ebu Tha’er, Teğmen Hasan Khalil Al Khalil, Teğmen Ali Hassan Khalil, Teğmen Mustafa Darwish’in o isimler arasında olduğu açıklandı.

17.44:

Kimar köyü ele geçirildi 

Kimar köyü rejim milisleri ile girilen yoğun çatışmalar sonucu ele geçirildi. Kimar köyünden görüntüler:

18.06

Kimar köyü, doğusunda bulunan rejim bölgelerine yakınlığı açısından kritik önemdeydi:

18.47

Rejim milislerinin bulunduğu Barad köyünde, TSK/ÖSO güçleri ile milisler ve YPG’li militanlar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Köy Nubul-Zehra hattına sadece 7 km mesafede. Bu köyün de ele geçirilmesiyle birlikte hem güneyden hem de doğu hatlarından rejim hatlarına olan mesafe 7 km’ye kadar düşmüş olacak. Diğer taraftan rejim hatlarına kadar olan YPG kontrolündeki alanlar da kesintisiz ateş menzili içine girmiş olacak.

 

18.51

Yağmacılar, Afrin’de yakalandı

Cinderes ve çevre beldelerden gelerek Afrin mrkezde, halkın yerlerinden ayrılmasıyla birlikte yağmalama ve hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı belirtilen şüphelilerin tutuklandığı bildirildi. ÖSO içinde bazı savaşçılar da benzer eylemlerde bulunmuş, ÖSO bu kişilerle ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Öte yandan camları, kapıları kırılmış dükkanlara giren hırsızlar suçüstü görülüyor.

18.57

Ele geçirilen Kimar köyünden ilk kare…

Afrin güneyinde ele geçirilen Kimar köyü, bu sabah başlayan çatışmalar sonrası akşam saatlerinde ele geçirildi.

 

19.14

Kimar köyü güneydoğusundaki Barad köyü, şiddetli çatışmalar sonrasında TSK ve ÖSO güçlerinin kontrolüne geçti.

23.06:

TSK’ya ait ağır silahlar Tel Rifat’ta ki YPG hedeflerini vuruyor.

23.55:

Barad ve Kimar köylerinin alınmasıyla, TSK ve ÖSO güçlerinin, daha doğudaki, rejim güçlerinin kontrolünde bulunan Nubul bölgesine olan mesafesi 3 kilometrekareyi buldu.

Afrin son durum haritası 21 Mart 2018. Barad ve Kimar köyleri kontrol altına alındı. 

Afrin güneyinde YPG kontrolünde kalan köy sayısı 14’e düştü.

Afrin güneydoğusunda ise Tel Rifat ve çevresinde 55 köy daha YPG ve rejim destekli milislerin kontrolünde bulunuyor.

Yorum

  1. Süleyman Aydın

    Elhamdülillahirabilalemiin. İnşaallah zalim kafir esetin sonu elimizden olacak. Yaşasın Müslümanların ,mazlumların koruyucusu, Müslüman Türk Ordusu!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir