Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Mübarek üç aylara girmiş olduğumuz şu günlerde Ramazan orucuna az bir zaman kaldı. 11 ayın sultanı Ramazan 2018 yılında ne zaman başlayacak? İlk oruç ne zaman tutulacak? Ramazan ayının başlangıç tarihi hakkındaki detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.


Ramazan ayı ne zaman başlıyor?
Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İslam alemi hazreti peygamberin hicretini esas alan Hicri Takvim’le birlikte “Üç Aylar” olarak ifade edilen Recep, Baban ve Ramazan aylarını içine alan takvime girmiş oldu. 19 Mart 2018’le birlikte Recep ayının ilk gününe girilirken, İslam dünyasının kutsal ayı Ramazan ayına da sayılı günler kaldı. Ramazan ayının başlangıç tarihi hakkındaki detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Müslüman aleminin oruç ibadetini yerine getirdikleri Ramazan ayı milyonlarca Müslüman tarafından sorgulanmaya başlandı. Vatandaşlar 2018’de Ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte Ramazan ayı başlangıç tarihi.

2018 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Tüm İslam dünyası için en önemli aylar olan üç aylar, 19 Mart 2018’de başladı.  Ramazan’ın 1. günü 16 Mayıs 2018’e denk geliyor. Ramazan ayının bitişi ise 14 Haziran Perşembe akşamı olacak.

Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

RAMAZAN BAYRAMI 

İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan’ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bu yıl Ramazan Bayramı’nın 1. günü takvimlere göre Miladi olarak 15 Haziran 2018‘de idrak edilecek.

Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir. Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken idrak edilir. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

Miraç ve Beraat gecesi ile Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı‘nın başlangıcı yukarıda yer almaktadır.

Ramazan Bayramı ile ilgili hatırlatmamız gereken önemli bir detay da, bayramın başlangıcı olarak verilen tarihe dikkat etmeleri hususudur. Zira İslam’da Ramazan boyunca tutulan oruç ibadetinden bayrama geçiş, Ay gözlemi ile gerçekleşmelidir.

Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Yani duvarda asılı olan takvim “çıplak gözle yapılacak Ay gözlemini” vermeyebilir. Bu konuda İslam dünyası ile Türkiye arasında uzun yıllar süren bir “ayrılık” bulunduğunu hatırlatmakta fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir