Rejim güçleri Doğu Guta’da sivilleri vurdu, çok sayıda ölü var

Rejim güçleri abluka altında tuttuğu Doğu Guta’da,  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı ve Rusya’nın ilan ettiği 5 saatlik ateşkese rağmen,  saldırıları durdurmadı. BM’nin “insani ateşkes” kararına rağmen Doğu Guta’da  rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 23 sivil hayatını kaybettiği bildirildi.


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Rejim güçleri Doğu Guta’da düzenlediği hava saldırılarında sivilleri hedef aldı.

Rejim güçlerinin düzenlediği hava ve kara saldırılarında Doğu Guta’da 23 sivil hayatını kaybetti.

Doğu Guta’daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden edinilen bilgilere göre, rejim güçleri ve destekçileri, BMGK ateşkes kararı ve ardından Rusya’nın her gün yerel saatle 09.00-14.00 arasında geçerli olacak şekilde ilan ettiği ateşkese rağmen Doğu Guta’yı vurmaya devam ediyor.

Rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında hedef alınan sivil yerleşim yerlerinden Doğu Guta’nın  Doma’da 14, Beyt Seva’da 3, Otaya’da 1, Misraba’da 1, Sakba’da 1, Kefer Batna’da 1 ve El Aşari mahallesinde 2 olmak üzere toplam 23 kişi hayatını kaybetti.

Sivil Savunma verilerine göre, rejim güçleri ve destekçilerinin, Doğu Guta’da son iki haftada düzenlediği saldırılarda 674 sivil hayatını kaybetti, 2 bin 278 sivil yaralandı.

Rejim güçleri ve destekçileri tarafından Doğu Guta’da düzenlenen hava ve kara saldırılarında ölenlerin sayısı 697’ye yükseldi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir