Rejim güçleri ve destekçilerinin kayıpları artıyor, Suriye son durum (Video)


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) –  Rejim güçleri ve onlara destek veren grupların muhaliflerle girdikleri çatışmalarda büyük kayıplar verdikleri açıklandı.

Suriye’de rejim güçleri ve muhalifler arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken rejim güçlerinin ve destek veren grupların büyük kayıplar verdiği açıklandı.

Nusret Cephesi: Mahkeme süreci başladı

Muhalif gruplardan Nusret Cephesi; Hazm Hareketinin ana karargah olarak kullandığı Fevc 46 üssü ele geçirdiğini ve yaşanan çatışmalarda Hazm Hareketine bağlı çok sayıda savaşçının öldüğünü açıkladı.

Nusret Cephesi açıklamasında Hazm Hareketine karşı askeri operasyonların bittiğini ve mahkeme sürecinin başladığını duyurdu.

Hazm Hareketi ise yaşanan çatışmaların ardından tüm gruplarını dağıtarak Cephetuş Şamiye’ye (Şam Cephesi) geçtiğini açıkladı.

Öte yandan operasyonlara Hama’da devam eden muhalif gruplar rejim güçlerine karşı “Lebbeyk Ya Rasulallah” operasyonu başlattığını duyurdu. Rejim güçlerini ele geçirmeyi amaçlayan operasyona Ceyşul İslam, Nusret Cephesi, Ahrar’uş Şam, Feylak’us Şam, Tecemmu İzz ve Liva Seyfullah gruplarının katıldığı açıklandı.

Operasyonda kapsamında şuana kadar Hama Latamneh’de12 rejim askerinin saf değiştirdiği, Zilakiyat, Zelin ve Masasna kontrol noktalarının muhaliflerce ele geçirildiği ve 10 Şebihanın öldüğü belirtilirken 1 tankında imha edildiğini bildirildi.

İdlib’te son durum

Muhaliflerin İdlib kentine bağlı Kafraya’nın kuzeyindeki ilk savunma hattını kontrol altına aldığı belirtildi.

Dera ve Deyrezzor’da  rejim tuğgenerallari öldürüldü

Dera’da ve Deyrezzor bölgesinde yaşanan çatışmalarda rejime güçlerine ait 2 Tuğgeneral öldürüldü.

Dera kentinde yaşanan şiddetli çatışmalarda öldürülen tugay komutanı Tuğgeneral Mahmud Mustafa ve  Deyrezzor  kentinde Tuğgeneral Kerem el Hindawi ile birlikte onlarca rejim askeri destekçi savaşçının öldürüldüğü belirtildi.

Öte yandan rejim güçleri kaybettiği bölgelere düzenlediği hava ve kara saldırılarında aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu onlarca kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir