Şimdi de PYD liderleri kaçmaya başladı


BASILHAYE tepesi YPG kulesi imha ediliyor
BASILHAYE tepesi YPG kulesi imha ediliyor

SURİYE, Afrin (HABERYİRMİ)-BM Afrin’den kaçışların başladığını ve 48 bin kişinin Afrin’den ayrıldığını duyurmuştu. O kaçışlara PYD liderleri de eklendi.

TSK ve ÖSO’nun Afrin’i kuşatmasıyla sıkışan PYD liderleri çözümü kaçmakta buldu.  PYD liderlerinin Kandil’den gelen sivil araçlarla Afrin’den kaçmaya başladığı bildirildi. 

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; dün gece saat 21.00 sıralarında Afrin’den birer ikişer sivil araçlarla kaçıp Basuta’ya gelen PKK terör örgütü liderleri, buradan da Neble’ye ve daha sonra Muşa askeri kampı civarında bulunan Tel Şair köyüne gitti.

Basuta’dan ayrılan ikinci grup terörist liderleri ise, Tel Rifat’tan geçerek Fafin köyüne gitti. Tel Şeir ve Fafin köylerinde toplanan PKK/PYD liderlerinin buradan rejimin hazırladığı otobüslerle Rakka’ya götürüleceği kaydedildi.

Diğer taraftan harekata ilişkin açıklama yapan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar; “Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık bundan sonrada asla yerde bırakmayacağız. Bu uğurda şehitlerimize layık olabilmek için asil milletimizin de desteği ile TSK, jandarma, polis ve güvenlik korucuları ile birlikte yurt içinde ve sınır ötesinde en son terörist yok edilinceye kadar azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Şehitlerimizin ana, baba, eş ve evlatlarının gözyaşlarının hesabı mutlaka sorulacaktır” ifadelerini kullandı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir