Suriye: Golan ve Afrin dahil her karışı alacağız

Suriye rejimi BM Güvenlik Konseyi’nde “Golan ve Afrin dahil Suriye topraklarının her karışının kurtarılacağını duyurdu.


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen Suriye oturumunda yaptığı konuşmada, “Golan ve Afrin dahil Suriye topraklarının her karışının kurtarılacağını” iddia etti.

Beşar El Caferi, Doğu Guta’nın tamamını “radikal teröristlerden kurtarma saatinin yaklaştığını” söylediği konuşmasında, Doğu Guta’daki sivillerin insani koridorlara “canları pahasına akın edip Suriye ordusuna sığınmalarının batılı devletler ve terör örgütlerin iddialarını çürüttüğünü” savundu.

Suriye son durum haritası Mart 2018
Suriye son durum haritası Mart 2018.

SANA haber ajansının yansıttığı konuşmasında, Suriye ordusunun Halep ve Deyrezzor’u kurtardığı gibi Doğu Guta’yı da kurtararak halkının can ve mal güvenliğini temin ettiğini de öne süren El Caferi, “Suriye’nin toprakları üzerinde hiçbir terör ya da yabancı gücün varlığını kesinlikle kabul etmeyeceğini” belirtirken de “Golan ve Afrin dahil Suriye topraklarının her karışının terör ve düşmancı güçlerden kurtarılacağı” iddiasında da bulundu.

2016’da YPG tarafından işgal edilen Afrin, 20 Mart 2018’de başlayan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri tarafından 18 Mart 2018’de ele geçirilmişti.

Arap-İsrail savaşı sırasında ara bölge olarak kalan Golan-Kunaytra hattı ise Suriye iç savaşı sırasında 2015’ten itibaren İsrail tarafından işgal edildi. İsrail, Suriye iç kesimlerine bakan Kunaytra çevresinde ise muhalif unsurların varlık göstermesine izin veriyor.

Golan-Kunaytra son durum haritası 28 Mart 2018

Yorum

  1. İnşaallah sonun elimizden olacak katil kafir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir