TSK bilançoyu açıkladı: Afrin’de son durum harita (31 Mart 2018)

Afrin’de son durum harita (31 Mart 2018): Afrin’de öldürülen terörist sayısı. Afrin’de son durum ne? Tel Rıfat alınacak mı, Tel Rıfat’ta son durum ne… İşte Suriye Afrin ve kuzeyinde son durum


Afrin-menbiç sondurum harita 31 Mart 2018

Afrin’de son durum harita (31 Mart 2018): Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) müşeterek yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı üçüncü ayına girmek üzereyken TSK son bilançoyu açıkladı. Halep’e bağlı Afrin’deki YPG’yi hedef alan operasyonda, harekâtın başladığı 20 Ocak’tan bu yana etkisiz hale getirilen YPG’li sayısının 3 bin 820’ye yükseldiği duyuruldu. Genelkurmay Başkanlığı geçtiğimiz hafta boyunca (24-30 Mart) yurt içindeki operasyonlarda ise 90 PKK’lının etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Afrin’de son durum harita (31 Mart 2018): Afrin-Menbiç son durum harita

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 820 oldu.

YPG ile yaşanan çatışmalar ve örgütün saldırılarında ise “bugüne kadar 52 asker şehit olduğu, 229 askerin de yaralandığı” bilgisi paylaşıldı.

Afrin’de son durum ne

Genelkurmay açıklamasına göre 18 Mart 2018’deilçe merkezi kontrol altına alınan Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri devam ediyor.
Açıklamada, harekat kapsamında bugüne kadar 95’i Afrin merkezde olmak üzere, harekat alanının tamamında toplam 86 adet mayın ve 647 adet EYP tespit edilerek imha edildiği bildirildi.
Öte yandan halen Afrin ilçesi İdari sınırları için 4 köy ve Tel Rıfat bölgesi YPG, rejim güçleri kontrolünde bulunuyor.

Tel Rıfat son durum 

En son 27 Mart’ta, çok sayıda kaynak Rus güçlerinin bölgeden çekilmesi sonrası Tel Rıfat’ın TSK ve ÖSO güçleri kontrolüne girdiğini duyurmuş, ancak mutabakat sağlanamadığı” gerekçesiyle, Türk birliklerinin beldeden çekildiği bilgisi paylaşılmıştı.

Türkiye Suriye kuzeyinde ne yapacak

Türkiye halen Tel Rıfat için Rusya ile Menbiç için ABD ile diplomatik temaslarını sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 30 Mart’ta Ankara’da yaptığı açıklamada, operasyonun Tel Rıfat’a kadar uzanacağını” demiş, Suriye kuzeyi için de “Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Haseke gibi Irak sınırına doğru olan bölgeleri de terörden temizlemek için gereken hazırlıklara başladık” ifadelerini kullanmıştı.
Yine 30 Mart’ta Trump’la telefonla görüşen Erdoğan, 3 Nisan’da da Putin ve Ruhani ile Ankara7da biraraya gelecek.

Yurt içinde 90 PKK’lı etkisiz

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, 24-30 Mart tarihlerinde yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre:

Diyarbakır, Bitlis, Mardin ve Bingöl ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlarda 2’si sözde lider kadroda olmak üzere toplam 90 PKK’lı etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda, 30 adet piyade tüfeği, 2 adet Dragunov (Kanas) keskin nişancı tüfeği, 4 adet av tüfeği, 8 adet tabanca, 1 adet Law tanksavar silahı, 4 adet roketatar olmak üzere toplam 49 adet silah, 1 adet top mermisi, 1 adet tow mühimmatı, 3 adet 120 milimetrelik havan mühimmatı, 1 adet 81 milimetrelik havan mühimmatı, 1 adet 60 milimetrelik havan mühimmatı, 3 bin 819 adet muhtelif hafif silah mühimmatı, 11 adet roketatar roketi, 9 adet roketatar sevk fişeği, 33 adet el bombası, 165 kilogram amonyum nitrat, 5 kilogram C-4 patlayıcı madde, 75 adet fünye, 61 adet muhtelif şarjör, 5 adet gaz maskesi, 2 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş dürbünü,1 adet büyük telsiz, 1 adet sırt telsizi, 13 adet el telsizi ve 86 adet EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ele geçirildi. 67 adet EYP tespit edilerek imha edildi.

32 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiği” kaydedildi.

Açıklamada, “operasyonlarda dört askerin şehit olduğu 10 askerin ise yaralandığı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir