TSK, rejimle karşı karşıya: Afrin son durum harita (22 Mart 2018)

Afrin son durum harita (22 Mart 2018): Canlı Anlatım… TSK, rejimle karşı karşıya… Kimar ve Barad köylerinin ele geçirilmesi sonrasında ilerleyen TSK ve ÖSO güçleri, rejim kontrolündeki Nubul ve Zehra hattına olan uzaklığı 3 kilometre mesafeye kadar düştü


Afrin son durum 22 Mart 2018
Afrin son durum 22 Mart 2018

Afrin son durum harita (22 Mart 2018): Canlı Anlatım

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) Suriye kuzeyinde YPG’ye karşı yürütülen Zeytin dalı Harekatı devam ederken, ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları, rejim güçleriyle burun buruna geldi.

20 Ocak’ta başlayan YPG denetiminde bulunan Halep’e bağlı Afrin ilçesine yönelik harekatta dün Nubul ve Zehra hattının batısında kritik konumdaki Kimar ve Barad köyleri ele geçirilmişti. (Dünkü gelişmeler için buraya tıklayınız)

İki köyün ele geçirilmesi sonrasında TSK ve ÖSO’nun, rejim kontrolündeki Nubul ve Zehra hattına olan uzaklığı 3 kilometre mesafeye kadar düştü.

Afrin son durum harita 22 Mart 2018/ 11.30’da oluşturuldu.

İkinci ayını dolduran Zeytin Dalı Harekatı, bugün devam eden 62. gününde önemli bir eşiğe girilmiş oldu.

TSK, YPG’nin 12 Mart’ta teslim ettiğini duyurduğu Tel Rifat hattı ile Nubul ve Zehra hatlarında artık YPG’den çok rejim ve rejim yanlısı milis unsurlarla karşı karşıya geliyor. Dün Nubul ve Zehra bölgelerine 7 kilometre mesafede bulunan Kimar ve Barad köylerinde, rejim güçlerine bağlı milislerle şiddetli çatışmalar yaşanmış ve bazı milislerin etkisiz hale getirildiği bildirilmişti. Yine, Türk savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında aralarında yüksek rütbeli subayların da olduğu rejim milisleri öldürülmüştü. (Dünkü gelişmeler için buraya tıklayınız)

12.43:

Afrin’in yüzde 98’i ele geçirildi

Yukarıda yer verdiğimiz 22 Mart tarihli Haberyirmi haritasında ilçe sınırları kırmızı çizgilerle gösteriliyor. TSK ve ÖSO, dünkü operasyonlar birlikte ilk kez Halep vilayetine bağlı olan Afrin ilçe sınırlarının yüzde 98’ini ele geçirmiş oldu. Afrin ilçe sınırlarının orta kesimlerinin doğusu ile güneydoğusunda bulunan alanlarda ise halen toplam 20 köy YPG militanları ve rejim milislerinin denetiminde bulunuyor. Bu köylerin de alınmasıyla birlikte Afrin ilçesinin tamamında kontrol sağlanmış olacak.

Diğer bölgeler: Azez, Bab, Halep kuzeyi

Operasyonun diğer kısmı olarak görülen hattın diğer alanları ise kısmen Azez, kısmen EL Bab ilçelerinin sınırları ve kısmen de Halep merkezinin kuzey alanlarını içinde kalıyor.

Her ikisi de Halep vilayetine bağlı olan Azez ilçesinde; Tel Rifat beldesi, bu beldeye bağlı Minak Haava Üssü harekatın hedefinde olan alanlar içinde yer alıyor.

El Bab beldesine bağlı olarak belde batısında yaklaşık 7 köyü içine alan bölgede halen YPG-rejim milislerinin denetimi bulunuyor.

Halep merkezinin kuzeyinde yine haritada sarı renkle gösterilen küçük alanda ise halen 5 kadar köy YPG ve rejim milislerinin denetiminde bulunuyor.

Ancak, harekatın Tel Rıfat’ı hedef alıp almayacağı henüz net değil. Zaman zaman bölgeye hava ve topçu atışları düzenlense de henüz Tel Rifat ve sarı kuşağın en doğusunda bulunan burun hattına girilip girilmeyeceği konusu belirsizliğini koruyor.

14.13:

YPG’nin tuzakladığı EYP patladı

Afrin merkezde tuzaklanan bomba patladı. TSK/ÖSO’dan yaralıların olduğu bildirildi.

15.26

Meydana gelen patlama TSK mensubu üç personelin hayatını kaybettiği öğrenildi.

15.43:

Yaralıların Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildiği bildirildi. Sayısı netleşmeyen yaralılar içinde durumu ağır olanların da olduğu belirtiliyor…

17.08:

Başbakan Binali Yıldırım “Afrin’de el yapımı bombanın infilak etmesi sonucu 3 askerin şehit düştüğünü” belirterek gelişmeyi doğruladı.

18.55:

Barad köyünün 2.5 km güneyindeki Kafr Nabw köyü ele geçirildi.

18.58:

Kafr Nabw köyünün 3 km batısında yer alan Ba’i köyü kontrol altına alındı.

19.00:

Kafr Nabw köyünün 1.7 km güneyindeki Burç Haydar (Seman) köyü ele geçirildi. Böylece daha güneydeki İdlib hattına 2.6 km kaldı.

19.12:

Aynı bölgedeki Basufan köyü ele geçirildi.

Afrin son durum harita 22 Mart 2018 Saat 19.18

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir