Türkiye Afrin’e vali atayacak


Ankara (HABERYİRMİ) –   Zeytin Dalı Harekatında geçirilen Afrin kentine vali atanacağı açıklandı. Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Milletvekilleriyle bir araya gelen ve Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirilen Suriye’nin Afrin kentine vali atanacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekli idari düzenlemelerin yapılarak diğer yerel yönetimlerinde atanacağını  ve Afrin’de hem güvenlik hem de yaşam koşullarıyla ilgili restorasyon çalışmalarının başladığını söyledi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın aktardığına göre  Cumhurbaşkanı Erdoğan vekillere şunları söyledi: “Birkaç gün içerisinde başta vali olmak üzere yerel yönetime ilişkin diğer atamalar yapılacak. Afrin’de hem güvenlik hem de yaşam koşullarıyla ilgili restorasyon çalışmaları başladı. ÖSO şehitlerinin yakınları ile ilgili de bir şey yapmamız gerekiyor. Ailelerinin mağduriyetinin giderilmesiyle ilgili birtakım düzenlemeler yapmak gerekiyor”

Vali yerel yönetimden Hükümet kaynakları ilçede kurulacak yerel yönetimin, bölgede yaşayan aşiret ve etnik unsurların temsilcilerinden oluşturulacağı, şehre atanacak valinin de bu kişiler arasından seçileceği belirtildi. Güvenliğin ise ilk etapta ÖSO ile sağlanacağı, ardından yerel güvenlik biriminin oluşturacağı ifade ediliyor.

‘Afrin’de iş bitmeyecek, devamı var. İdlib var, Münbiç var’

İdlib ve Münbiç’e operasyon sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afrin’de iş bitmeyecek. Afrin’in devamı var. İdlib var, Münbiç var, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle bunun bütünleşmesi var” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Bağcılar 6. Olağan Kongresi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’deki operasyonların kararlı şekilde devam ettiğinin altını çizerek, şöyle konuştu ; “Afrin’de iş bitmeyecek. Afrin’in devamı var. İdlib var, Münbiç var, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle bunun bütünleşmesi var. Zira bütün mesele oradaki mağdur, mazlum kardeşlerimizi bir an önce yerlerine kavuşturmak.” dedi.

Kongre için salona gelirken Zeytin Dalı Operasyonu’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısını sorduğunu ifade eden Erdoğan, “Aldığım rakam şu; 3 bin 731 terörist etkisiz hale getirildi. Tabii şehitlerimiz de var ancak şehitler işte bu teröristlerin elhamdülillah bu noktaya gelmesinin vesilesidir ve onun asıl bereketi onlardır. Bu şehitlerimize en büyük müjde, sevgililer sevgilisi Peygamberimize komşu olacaklar. Bundan daha güzel olabilir mi? Rabbim bizlere de o makamı lütfetsin inşallah” şeklinde konuştu.  HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir