YPG o hatta saldırdı: Çok sayıda kayıp ve yaralı var

Suriye’nin Afrin kırsalında güvenlik güçleri ile YPG arasında çatışma çıktı. Çatışmada kayıp ve yaralıların olduğu bildirildi. Yaralı askerler, tahliye edilerek Hatay’daki hastanelere taşındı. Çatışmanın ardından bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, sınırdaki konuşlu birlikler de teröristlerin geçiş güzergahlarını çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.


TSK, Afrin'de 8 askerin hayatını kaybettiğini, 13 askerin yaralandığını duyurdu. Diğer kayıp ve yaralıların da ÖSO unsurlarından olyuştuğu belirtiliyor.

Afrin’deki YPG mevzilerine yönelik harekatın bugünkü bölümünde akşam saatlerinde YPG militanlarının sızma girişi ardından bölgede yoğun çatışmalar yaşandığı rapor edildi.

Afrin kuzeybatısında bulunan Raco beldesinin 1.5 km kuzeybatısında Huveykanlı köyü kırsalında YPG’nin sızma saldırısı ardından TSK ve ÖSO unsurlarından en az 10 kayıp 30’a yakın yaralının olduğu bildirildi. Ajanslar saldırıya ilişkin “sızma sonrası çıkan çatışma” ifadesini kullanırken, örgüt bölgeden ısı güdümlü füze ile yaptığı saldırıya ilişkin görüntüler de servis etti. Görüntüde köyde bir zırhlı aracın isabet aldığı ve infilak ettiği görülüyor.


Yaralı askerlerin Kırıkhan Devlet Hastanesi ve Hatay Devlet Hastanesine kaldırıldığı, bölgeye helikopterler sevk edildiği belirtildi. Çatışmanın ardından bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, sınırdaki konuşlu birlikler de YPG unsurlarının geçiş güzergahlarını çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleriyle ateş altına aldığı öğrenildi.

Kel Tepe Hattında çok sayıda YPG’linin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor. Doğrulanmayan raporlara göre bombardıman sonrası 90 YPG’linin etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir