YPG/PKK’dan ‘acil durum’ çağrısı: Durum çok kritik, ayaklanın!

Afrin’in kaybetmek üzere olan PKK/YPG, Türkiye ve Avrupa’daki yandaşlarına ‘eylem çağrısı’ yaptı. ‘Kritik bir aşamadayız’ denilen açıklamada, Rusya ve Türkiye büyükelçilikleri ve konsolosluklarının işgal edilmesi talimatı yer aldı.


Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı Afrin ilçe merkezine dayanırken, PKK/YPG’den “acil ayaklanma” çağrısı yapıldı.

Örgüt ‘kritik bir aşamada’ olunduğunu duyurarak, Rusya ve Türkiye büyükelçilikleri ve konsolosluklarının işgal edilmesi talimatını verdi.

Kandil’in aldığı “acil serhildan” çağrısını, Kandil’en Suriye’ye gönderilen örgütün bölgedeki isimleri duyurdu. Örgüte bağlı Rojnews.org sitesinde yayınlanan duyuruda, açıklamanın “Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusif ile Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ehmed ve TEV-DEM Eşbaşkanı Asya Abdullah” tarafından yapıldığı belirtildi.

‘Kritik bir aşamadayız’

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Kürdistanlılara, Suriye halkına ve dünyadaki tüm demokratik güçlere alanlara çıkmaları, Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etmeleri ve Suriye’nin parçalanması projesinin önüne geçmeleri çağrısı yapıyoruz. Efrin’deki milyonlarca insanı Türk işgalciliği eliyle katledilmekten korumak için tüm dünyada onurlu halkların serhildana kalkarak büyükelçilikler, konsolosluklar ve uluslararası kurumlarda eylem yapması gerekmektedir. Kritik bir aşamadayız. Herkes seferberlik ruhuyla hareket etmelidir. Efrin halkı tüm zor durumlara rağmen direnmektedir”

‘Büyükelçilikleri işgal edin’

Hediye Yusif adlı örgüt yöneticisinin ise twitter hesabından şu açıklamayı yaptığı belirtildi:

Efrin’de durum ağırlaşıyor. Herkes, her yerde sokaklara çıkmalı. Türk devletinin kurum merkezlerine kararlı eylemler gerçekleştirmeli. Ayrıca Türk devleti Rusya konsoloslukları ve büyükelçilikleri işgal edilmeli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir