Suriye’ye yeni füze saldırısı: Hepsi havada imha edildi

Suriye’ye yeni bir füze saldırısı düzenlendi. Rusya destekli Suriye hava savunma sistemlerinin tüm füzeleri havada imha ettiği öğrenildi.


hava saldırısı
Suriye hava savunma sistemi, Rusya'nın konuşlandırdığı sistemleri kullanıyor. Foto: PRESS TV

SURİYE, Humus (HABERYİRMİ) – ABD, İngiltere ve Fransa’nın fırlattığı 103 füzenin 71’ini havada karşılayan Suriye Hava Savunma Sistemleri, bu kez İsrail’in devam eden “füze saldırılarını” havada imha etti. İsrail’in, Lübnan kuzeyindeki Humus merkezde bulunan hava üssüne attığı 10 füze, hava savunma sistemleri tarafından hedeflerine ulaşamadan imha edildi.

Suriye’ye düzenlenen yeni hava saldırısının hava savunma sistemi tarafından, Humus üzerinde etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Suriye ve İran medyası, sabahın erken saatlerinde Şayrat Hava Üssü‘nü hedef alan 10 füzenin Humus bölgesi üzerinde etkisiz hale getirdiğini belirtti. Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadığı bildirildi. Ancak tüm işaretler İsrail’i gösteriyor.
Olayın ardından gözlerin çevrildiği komşu İsrail, konu hakkında bilgi sahibi olmadıkları açıklamasını yaptı, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise “bölgede herhangi bir operasyon” düzenlenmediğini duyurdu.

Geçtiğimiz hafta da Humus kentinde Esed rejimine ait T-4 askeri üssüne iki savaş uçağı ile düzenlenen  saldırıda 2’si asker 5’ide grup üyesi olmak üzere 7 İranlı ölmüş, Rusya ve Esed rejimi saldırının İsrail tarafından yapıldığını açıklamıştı. Fakat İsrail saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama yapmamıştı. O saldırıyı İsrail resmen üstlenmişti.

Suriye son durum haritası. Şayrat Hava Üssü, Humus merkezde bulunan Şayrat kasabasında bulunuyor. Harita: HABERYİRMİ

Doğu Guta bölgesindeki Duma’da 7 Nisan’da düzenlenen saldırıda kimyasal silah kullanıldığı iddiası üzerine Cumartesi günü Fransa, ABD ve İngiltere Suriye’deki hedefleri vurmuştu. HABERYİRMİ

Ara ara yapılan füze saldırılarıyla Rus destekli Suriye hava sahasının test edildiği belirtiliyor. İlk kez kullanılan füzelerin, yine Rusya tarafından ilk kez denenme fırsatı bulunan hava savunma sistemlerinin ne denli başarılı olduğu, adeta savaş sahasına dönen Suriye’de sınanıyor. 7 Nisan’da yapılan saldırıda atılan 103 füzeden 71’i Ruslar tarafından havada imha edilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir