48 saat bitti: Rejim ve Rusya oraya saldırıyor

Suriye son durum harita: Suriye rejim güçleri, Şam’ın 3 kilometre güneyinde yer alan Yermük Mülteci Kampı olarak bilinen Yermük kentine kapsamlı ve şiddetli bir saldırı başlattı. IŞİD, Nusra ve HTŞ ve bağlı muhalif grupların kontrolündeki Yermük’e yönelik saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor. 


Suriye rejim ordusu, Şam güneyindeki Yermük bölgesini vuruyor.

SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) Suriye rejim güçleri, Şam’ın 3 kilometre güneyinde yer alan Yermük Mülteci Kampı olarak bilinen Yermük kentine kapsamlı ve şiddetli bir saldırı başlattı. IŞİD, Nusra ve HTŞ ve bağlı muhalif grupların kontrolündeki Yermük’e yönelik saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Başkent Şam çevresi. Muhalifler daha önce Doğu Guta, Dumayr hattını kontrol altına aldı. Şimdi Şam güneyindeki Yermük kenti yoğun saldırı altında. Yermük içinde siyah alanlar IŞİD, yeşil alanlar HTŞ kontrolünde. Haritada, Yermük kuzey ucunda görülen “küçük yeşil alan” rejim tarafından ele geçirildi.

Rejim, muhaliflerin kontrolündeki alanlara yönelik “zorunlu tahliye” ve “tehcir” stratejisini hızlandırdı. Son iki haftada, Doğu Guta, Duma, Baytima ve Beit Sham hattını benzer anlaşmalarla ele geçiren rejim güçleri, anlaşma sağlayamadığı bölgeleri şiddetli biçimde vuruyor.

Suriye rejim ordusu, Şam güneyindeki Yermük bölgesini vuruyor.

Rejim 48 saat süre vermişti

Yermük’e yönelik saldırılar hafta başından bu yana aralıklarla devam ediyordu. Son olarak rejim güçleri bölgede bulunan Heyet-i Tahrir Şam çatısı altında bulunan gruplarla IŞİD (Halid Bin Velid Ordusu) ve Nusra gruplarına bölgeden tahliye için 48 saat süre verdi.

Suriye rejim ordusu, Şam güneyindeki Yermük bölgesini vuruyor.

Bu arada devam eden müzakerelerin sonuç vermediği öğrenildi. Rejim güçleri 48 saat bitiminde ise Yermuk hattına geniş çaplı saldırı başlattı.

Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saldırıların dün akşam saatlerinde başladığı gece boyu şiddetlendiği öğrenildi. Karadan füze ve roket atışlarıyla devam eden rejim saldırıları havadan bombardımanlarla sürürken, saldırılarda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Rejim güçlerinin Yemuk kuzeyinde bulunan bir mahallede de kontrolü tamamen sağladığı bildirildi.

Yermuk yerleşim alanına yönelik saldırılardan.


Yermuk yerleşim alanına yönelik saldırılardan.

Saldırılar kapsamında, Yermük bölgesinin kuzeyinde bulunan muhaliflere ait bir mahallenin denetimi rejim güçlerine geçti.


Çatışmalar sürüyor.

Yermük Mülteci Kampı nerede?

Yermuk, İsrail’in 1948 yılında kurulması ardından Filistin’i terketmek zorunda kalan 200 bin Filistin vatandaşına ev sahipliği yapıyor. İlk kurulduğunda adını “kamp” olarak  alsa da, geçen on yıllar içinde bölge, kamptan çok bir banliyö şehri haline gelmiş durumda. Suriye iç savaşıyla birlikte kamp ikiye bölünürken, kentin yarısı IŞİD’e biatlı Halid Bin Velid Ordusu grubunun kontrolünde, diğer yarısı ise Heyet-i Tahrir’i Şam yapılanmasına bağlı grupların denetiminde bulunuyor. Yermük Mülteci Kampı, başkent Şam’ın 3 kilometre güneyinde bulunuyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir