ABD’den İran’a: Nükleer programı başlatırsa…

Oval Ofis’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile buluşan Donald Trump, İran’ı tehdit etti


ABD, Washington (HABERYİRMİ) –Beyaz Saray’daki  Oval Ofis’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump İran’ı uyararak eğer nükleer programı yeniden başlatırsa daha büyük sorunlarla karşılaşacağını söyledi.

ABD’yi ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelen Başkan Donald Trump, değerlendirmelerde bulunarak İran’ı nükleer program konusunda uyardı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da ağırladığı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Oval Ofis’te ortak basın açıklaması yaptı.

İran’la ABD arasındaki nükleer anlaşmanın “çok kötü bir anlaşma” olduğunu ve “hiç yapılmaması gerektiğini” yineleyen Trump, Tahran yönetiminin nükleer konusundaki son açıklamalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Trump, “Eğer İran nükleer programını yeniden başlatırsa, bugüne kadar olduğundan çok daha büyük sorunlarla karşılaşacak” dedi.

Macron ile yaptığı görüşmede İran’la nükleer anlaşma konusunun en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu vurgulayan Trump, Ortadoğu’da sorun olan tüm alanlarda hep İran’la karşılaştıklarını belirtti.

ABD Başkanı Trump, “Suriye’den birliklerimizi çekmek istiyoruz. Bunun çok yakında eve döneceğiz ama İran’a Akdeniz’e ulaşma fırsatı vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir