Deyrezzor’da Mart ayı bilançosu: 61 sivil öldürüldü


SURİYE, Deyrezzor (HABERYİRMİ) – Suriye’nin doğusunda bulunan Deyrezzor bölgesinde, Mart ayında aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 61 sivil öldürüldüğü bildirildi.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar, Mart ayında Suriye’nin Deyrezzor kentinde yapılan saldırılarda aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu toplam 61 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye’nin doğusundaki Deyrezzor kentinde geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen saldırılarda en az 61 sivil hayatını kaybetti.

Deyrezzor bölgesi odaklı yerel haber aktarımı yapan “Deirezzor24” ajansı tarafından yayınlanan rakamlara göre, geride bırakılan Mart ayında Deyrezzor ili sınırları içinde, aralarında kadın ve çocukların olduğu en az 61 öldürüldü.

Açıklanan rakamlara göre, öldürülen sivillerin arasında 6 çocuk ve 8 kadın bulunuyor.

Yerel ajans tarafından ifade edilen verilere göre bölgede, ABD öncülüğündeki koalisyon tarafından düzenlenen hava saldırılarında 5, IŞİD tarafından 19, rejime bağlı güçlerce 4, PYD/PKK tarafından 12 kişi öldürüldü.

Rejim güçleri tarafından öldürülen bir kişinin ise işkence sonucu yaşamını yitirdiğini belirten ajans, 21 kişinin ise hangi taraf veya kimlerce öldürüldüğünün belirlenemediğini ifade ediyor.  HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir