Erken seçim ne zaman olacak

Erken seçim ne zaman olacak? MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği “erken seçim” açıklamaları sonrası, tüm gözler olası seçim tarihine çevrildi. İşte 3 Kasım 2019’da yapılması beklenen seçimler için verilen tarih…


Türkiye'de yerel seçimlerin Kasım 2019'da yapılması planlanıyor.

Erken seçim ne zaman olacak?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında gündeme getirmesiyle erken seçim Türkiye gündemine oturdu. Cumhurbaşkanı Erdogan’ın “değerlendireceğiz” açıklamasıyla birlikte, gözler olası seçimlerin ne zaman yapılacağına çevrildi. İşte o tarih…

Bahçeli gündeme getirdi

MHP lideri Devlet Bahçeli bugün (17 Nisan’da) partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile birlikte yapılacak ilk seçimlerin öne alınmasını istedi. Bu yönde çağrı yapan Bahçeli’nin çağrısı AK Parti kanadından da “olumlu” tepkilerle karşılanınca, tüm gözler bu yöne çevrildi.

Erdoğan: Değerlendiririz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifi konusunda TBMM‘de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Bahçeli ile yarın saat 13.30’da görüşmemiz olacak; orada bu süreci değerlendiririz. Şu anda söyleyecek başka bir şey yok” dedi.

Normal tarihi: 3 Kasım 2019

Bahçeli, önlerinde iki seçeneğin bulunduğunu ifade ederek, “Ya Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminin normal tarihi olan 3 Kasım 2019 beklenecek; ya da milli mecburiyet ve ortaya çıkan meşru gerekçelerden dolayı seçimler erkene çekilecektir” dedi.

Bahçeli konuşmasında, “Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının süratle çıkarılmasının akabinde, Milliyetçi Hareket Partisi takdir ve tercih hakkını seçimlerin erkene alınmasından yana kullanacaktır. Bu işi daha fazla uzatmaya gerek yoktur. Kaosa oynayanların oyunlarını bozmak şarttır. Seçim var mı yok mu, erken mi olacak, zamanında mı yapılacak anlaşmazlık ve çekişmelerine son verilmesinin vakti gelmiştir” ifadelerine yer verdi.

Erken seçim ne zaman yapılacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasi muhataplarına ve “aziz millete” samimi ve tartışılmasını ümit ettiği bir teklifte bulunmak istediğini belirterek, seçim tarihine ilişkin de 26 Ağustos 2018’i işaret etti. Bahçeli konuşmasında şunları kaydetti:
26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzun yıl dönümlerinde, Türk milletinin yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem Cumhurbaşkanı hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına hak ettikleri dersi vermesi en makul, en mantıklı, en akılcı, en demokratik yoldur. İrade milletindir, istikbal milletindir, istiklal milletindir, ihanet ise millet karşısında asla tutunamayacaktır. İç ve dış tehditlerin ağırlaştığı zaman diliminde, Türkiye yeni hükümet sistemine çok seri şekilde geçmeli, taşlar yerine oturmalı, sığ tartışmalar bıçak gibi kesilmelidir. Bize göre başka çare kalmamıştır.

Hodri meydan dediler

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin 26 Ağustos 2018’de yapılması çağrısına ilişkin, “Arkadaşlar, hodri meydan. Biz CHP olarak her zaman seçime hazırız. Hazır olduğumuzu da söyledik” dedi.
HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan da, partisinin TBMM’deki grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifi konusunda, “Erken seçim kararı aldıysanız HDP olarak hodri meydan diyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir