Esad şimdi de oraya saldırıyor: Suriye son durum harita (24 Nisan 2018)

Başkent Şam çevresinde Doğu Guta, Dumayr, Ruhayban hattını kontrol altına alan Suriye rejimi, Humus’a bağlı Rastan bölgesine saldırıyor. Yermük’te de saldırılar sürüyor.


Suriye son durum harita-24nisan 2018

SURİYE, Humus (HABERYİRMİ- Başkent Şam çevresinde Doğu Guta, Dumayr, Ruhayban hattını kontrol altına alan Suriye rejimi, Humus’a bağlı Rastan bölgesine saldırıyor. Rastan aynı zamanda muhaliflerin Suriye iç kesimlerindeki son kalesi konumunda bulunuyor. Rejim birlikleri Şam çevresindeki son muhalif bölge olan Yermük’e yönelik de şiddetli saldırılarını sürdürüyor.

Suriye ordusunun bugün Şam çevresinde muhaliflere karşı ilerlemeye devam ediyor. Rejim güçleri son üç hafta içinde Şam çevresinde bulunan çok sayıda alanda kontrolü sağlamış oldu. İlk olarak Şam güneyindeki alanlarda zorunlu tahliye/tehcirle muhaliflerin kontrolündeki alanlara giren rejim, buradaki savaşçı ve ailelerini kuzeydeki alanlara tehcir etti.

Halen Şam’a en yakın sıcak hattı ise Yermük kampı oluşturuyor. Geçtiğimiz hafta bölgedeki gruplara anlaşma öneren, ancak anlaşma sağlanamayınca bölgeye yönelik saldırılara geçen Suriye ordusu, özellikle hava saldırılarıyla bölgeyi hedef alıyor.

Esad rejiminin başlıca destekçilerinden İran’ın Fars haber ajansı, “Suriye ordusunun, 23 Nisan’da Şam’ın güneyinde IŞİD’e karşı ilerlemeye devam ettiğini, ağır kayıpları uğrattığını, çeşitli yerlerde tam kontrol sağladığını” belirtti.

Suriye. Başkent Şam çevresinde Doğu Guta, Dumayr, Ruhayban hattını kontrol altına alan Suriye rejimi, Humus’a bağlı Rastan bölgesine saldırıyor. Yermük’te de saldırılar sürüyor.

Fars İngilizce, Suriye ordusunun “topcu ve füze birlikleri ile savaş uçaklarının IŞİD’in Yarmuk mülteci kampı dahil çeşitli bölgelerdeki komuta ve kontrol mevkilerini bombaladıklarını” anlattığı haberinde “çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüğünü” de öne sürdü. Saldırılarda sivillerin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberde “ordunun, Doğu Guta’taki muhaliflerin bölgeyi terk edip Suriye’nin kuzeyine yönelmelerini öngören tahliye anlaşmasının onaylanmasının ardından modern askeri ekipmanla donatılmış yüzlerce elit askeri Şam ilinin güneyine gönderdiği” bilgilerine yer verildikten sonra ordunun Şam’ın güneyinde “IŞİD karşıtı operasyonları yoğunlaştırmayı planladığı” da vurgulandı.

Fars İngilizce ayrıca, Suriye ordusunun son 24 saatte ülkenin diğer kısımlarında da ilerlemeye devam ettiğini de belirtti.

Rejim  Şam çevresinde Doğu Guta, Dumayr, Ruhayban hattını kontrol altına almıştı. Yermük’te bu çatışmalar sürerken kuzey hattında ise Rastan’a saldırılar sürüyor. Humus’a bağlı Rastan bölgesi muhalif grupların iç kesimlerdeki son kalesi konumunda. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir