Halep’te patlama, ölenler İranlı subaylar


SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) –  Suriye’nin Halep ilinin güneyinde bulunan Azan Dağı’ndaki İran Askeri Üssü’nde meydana gelen patlamada 20 İranlı subayın hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Halep’in güneyindeki Azan Dağı’nda bulunan İran Askeri Üssü’nde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Patlamada 20 İranlı Subay Hayatını Kaybetti, Çok Sayıda Yaralı Var

Yerel kaynaklardan edinilen ilk bilgilere 20 İranlı subayın hayatını kaybettiği, çok sayı da yaralı olduğu belirtildi. Bölgede kime ait olduğu bilinmeyen uçakların uçuş yaptığı kaydedildi.

Esad’a Yönelik Operasyona Tahran Tepki Göstermişti

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ABD ve müttefiklerinin ellerinde kanıt olmaksızın Suriye’ye saldırdığı görüşü dile getirilerek ve bunun “bölgesel ve bölgeler arası sonuçları olacağını” vurgulanmıştı.

Açıklamada, “İran dini, yasal ve etik ilkeler açısından kimyasal silah kullanımına karşıdır. Aynı zamanda egemen bir devlete yönelik, var olmayan kanıtlar gerekçe gösterilerek yapılan saldırıyı da güçlü bir şekilde kınamaktadır” denilmişti.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Britanya Başbakanı Therasa May için “suçlular” ifadesini kullanarak, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Suriye’ye yönelik saldırı bir suçtur. Geçmişte Irak, Suriye ve Afganistan’a girdiklerinde olduğu gibi yine suç işliyorlar… ABD, Fransız ve Britanya liderleri bundan bir şey kazanamayacaklar” demişti.

Ardından üst düzey askeri ve siyasi yetkililerle bir araya gelen Hamaney, “ABD Başkanı Suriye’ye kimyasal silahlarla mücadele için saldırdığını söylüyor. Yalan söylüyor” diye konuşmuştu.

Ayrıca İran basını İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın da telefonla görüştüğü duyurmuş ve Ruhani’nin İran’ın Suriye’yle birlikte duruşunun devam edeceği mesajını verdiği, “bu saldırının Suriye halkının terörle savaşıma yönelik kararlılığını zayıflatmayacağına yönelik inancını dile getirdiği” aktarılmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir