İdlib’de çatışmalar durdu, suikastlar başladı


SURİYE, İdlib (HABERYİRMİ) – Suriye’nin kuzeyinde muhalif gruplar arasında sağlanan ateşkes anlaşmayla çatışmalar durdurulmuştu.  Ateşkes anlaşmasının ardından muhalif gruplara yönelik suikastların başladığı bildirildi.

Anlaşma, çatışan muhalif gruplar arasında Suriye’nin kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde bulunan tüm bölgeleri kapsıyordu anlaşmaya göre bölgedeki çatışmalar durdurulacak ve muhalif esirler serbest bırakılacaktı.

Ancak Suriye’nin kuzeyinde muhalif gruplar arasında sağlanan ateşkes anlaşması, yerini suikastlara bıraktı.

Saha kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye’nin kuzeyinde Tahriru’ş Şam Heyeti’ne (HTŞ) bağlı muhaliflere yönelik suikastlar tekrar başladı.

24 Nisan akşamı Tahriru’ş Şam Heyeti (HTŞ) ve Tahrir Suriye Cephesi (TSC) arasında varılan ateşkes anlaşması öncesi dönemde İdlib ve Halep kırsalındaki bölgelerde HTŞ’ye bağlı savaşçılara yönelik suikastlar düzenleniyordu.

Taraflar arasındaki çatışmaların devam ettiği dönemde suikast saldırılarının durduğu gözlemlenirken, yeni sağlanan ateşkesin ertesi günü suikastlar tekrar patlak verdi.

Nureddin Zengi ve Ahraru’ş Şam suçlanıyor

HTŞ’ye bağlı yönetici ve savaşçı kadrosuna yönelik dün ve bugün düzenlenen suikastlerde aralarında Türkistan İslam Partisi (TİP) mensuplarının da olduğu en az 4 muhalif yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklar, düzenlenen suikastların arkasındaki Nureddin Zengi Hareketi ve Ahraru’ş Şam gruplarının olduğunu öne sürüyor. HTŞ’ye bağlı güçler, geçtiğimiz dönemde kendi kontrollerindeki bölgelerde suikastlar düzenleyen kişileri yakalamış, bu kişiler HTŞ’ye karşı düzenlenen suikastların arkasında Nureddin Zengi Hareketi ve Ahraru’ş Şam’ın olduğunu öne sürmüştü.

Muhalifler arasında sağlanan ateşkesin üzerinden birkaç gün geçmeden suikastların tekrar başlaması, sağlanan ateşkes anlaşması için kırılgan bir sürecin başladığına işaret ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir