Rakka ve Musul’dan sonra, IŞİD’ten ilk “bağlılık yemini’

Reuters, IŞİD’in, Rakka ve Musul’un düşmesi sonrası, savaşçıların Ebubekir Bağdadi’ye ilk bağlılık yeminini ettiğine dair duyuru yayınlandığına yer verdi.


IŞİD savaşçıları,  kurdukları “hilafet” düzeninin geçen yıl Irak ve Suriye’de yıkılmasından sonra, ilk kez liderleri Ebubekir Bağdadi’ye bağlılık yeminlerini yenilediklerini açıkladılar.

IŞİD, bombalama, pusu ve suikastlar gibi eylemlerini bu iki ülkede olduğu gibi Libya’da da sürdürüyor.

Bağdadi’nin, 2014 yılında Irak ve Suriye’de ilan ettiği “hilafetin” Irak’ta Musul ve Suriye’de Rakka kentlerinin düşmesinin ardından dağılmasından sonra nereye gittiği bilinmiyor.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan açıklamada, “Kafirleri kızdırmak ve korkutmak için inananların lideri ve Müslümanların halifesi mücahit şeyh Ebubekir Bağdadi’ye sadakat yeminimizi tekrarlıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Reuters’in konuyla ilgili haberinde örgüt konusunda uzman olduğu ifade edilen Hişam Haşimi’nin görüşlerine yer verilerek, Haşimi’nin  “Yeminin, Irak ordusunun Musul’u, Kürt ve Arap militanların da Rakka’yı ele geçirmesinden bu yana Bağdadi’ye bilinen ilk sadakat yemini olduğunu söylediğine” yeri verildi.

Haberde, “Bağdadi’nin hayatta olup olmadığı konusunda çelişkili haberler alınmıştı. Reuters’e dün açıklama yapan Haşimi, Bağdadi’nin iki ülke arasındaki geniş çöl bölgesinde bir yerlerde saklanmakta olduğu görüşünü belirtti. Bağdadi’nin öne gelen komutanlarından en az dördü, Amerikan hava saldırılarında öldürülmüşlerdi” ifadeleri yer aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir