Rejime Yermük’te şok: 50 asker öldü


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyinde bulunan Yermuk kampı bölgesinde Rusya ve İran destekli rejime bağlı güçler ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Rejim güçleri 2 günde ağır kayıp verdi, ölü sayısının 50’nin üzerinde olduğu bildirildi.

Saldırının başlatıldığı günden itibaren bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden yerel kaynaklar, rejim ittifakının Yermuk kampı, Kadem mahallesi ve Haceru’l Esved bölgesini havadan ve karadan yoğun olarak hedef aldığını belirtiyor.

Suriye’den haber aktarımı yapan yerel kaynaklar, Rusya ve İran destekli ittifakın başkent Şam’ın güneyinde başlattığı saldırıda sivil yerleşim yerlerini yoğun bir şekilde hedef aldığını belirtiyor.

Yoğun bombardımana rağmen özellikle IŞİD’in kontrol ettiği bölgelerde ağır kayıp verdiği belirtilen rejim güçlerinin ilerleme sağlayamadığı bölgeleri daha yoğun bir şekilde bombardımana tuttuğu ifade ediliyor.

Öte yandan IŞİD’e bağlı ajans tarafından servis edilen rakamlara göre, Şam’ın güneyinde devam eden çatışmalarda son 2 günde rejime bağlı güçler en az 50 kayıp verdi. Örgüte bağlı ajans tarafından bölgede yaşanan çatışmalara ait görüntüler de yayınlanırken, rejim güçlerinden ele geçirildiği belirtilen silah ve mühimmatlara ait görüntüler de ajans tarafından servis edildi.

IŞİD’in imha ettiği tanklardan biri…

Rejim güçlerinden ele geçirildiği belirilen silah ve mühimmatlar arasında Suriye’deki muhalif gruplardan olan Ceyşu’l İslam’a ait eşyaların bulunması dikkat çekti.

Öte yandan IŞİD’e bağlı ajans tarafından servis edilen görüntülerde, bölgedeki çatışmalarda öldürülen rejim unsurlarına ait çok sayıda ceset de yer alıyor.

Şam’ın güneyi Yermük’te son durum:

Kırmızı: Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu, Siyah: IŞİD, Mor: Muhalifler, Turkuaz: Tahriru’ş Şam Heyeti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir