Şam’da zafer Esad’ın: Muhalifler en kritik noktadan da çekildi

Suriye son durum: ÖSO, Şam kuzeyindeki en büyük muhalif alanı da rejime bıraktı. Baytima, Doğu Guta, Dumayr’dan sonra Cebel Batra ve Jabal al-Afai’yi ele geçirdi.


Şam kuzeyindeki Cebal Batra bölgesinde rejim güçlerine teslim edilen muhaliflere ait tanklar.

SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Suriye Arap Ordusu, başkent Şam çevresinde kuşatma altında bulunan muhaliflerin kontrolü altındaki bölgeleri hızla ele geçirmeye devam ediyor. Baytima, Doğu Guta, Dumayr bölgelerini tahliye eden muhalifler Cebel Batra ve Jabal al-Afai alanlarının tamamını boşaltarak, silahlarının tamamını rejime teslim etti.

Muhalifler o bölgeden de çıkıyor

Suriye devlet televizyonu, Şam’ın kuzeydoğusunda bulunan Doğu Guta’ki silahlı rejim muhaliflerinin teslim olmayı ve Türkiye sınırda bulunan muhalif birliklerin bulunduğu bölgeye doğru çekilmeyi kabul ettiklerini duyurdu.

Şam’ın 44 km kuzey doğusundaki Jabal Batra ve Jabal al-Afai bölgelerini kontrol altına aldı.

Şam’ın kuzeydoğusunda bulunan Doğu Kalamun bölgesindeki Cebal Batra bölgesindeki muhaliflerin silahlarını teslim ettiğini duyurdu. Son iki hafta içinde Baytima, Doğu Guta, Dumayr bölgelerini tahliye eden muhaliflerin Cebel Batra alanlarının tamamını devretmeyi kabul etmesiyle birlikte rejim güçlerin Şam çevresinde otoritesini sağladığı değerlendiriliyor.

Bölgeden çıkan silahlı gruplar ve onların aileleri ile birlikte seviller de Fırat Kalkanı Bölgesine taşınıyor. Şam’a 40 km mesafede dağlık bir bölgede bulunan Doğu Kalemun’da birkaç kasabada daha muhaliflerin bulunduğu belirtiliyor.

MUHALİFLERİN 2 HAFTADA TERKETTİĞİ ALANLAR: Şam son durum haritası (Doğu Kalemun): Baytima, Doğu Guta, Dumayr bölgelerini tahliye eden muhalifler Cebel Batra ve hemen üstünde bulunan Jabal al-Afai alanlarının tamamını boşaltmayı kabul etti. Rejim haritada kırımızı çigi ile çevrelenen alanlara girerek bölgede kontrolü sağladı. Yeşil görünen alanlardan da tahliyelerin olacağı belirtiliyor.
Rejim güçleri Jabal Batra bölgesinde muhaliflerin teslim ettiği silahları ele geçirdi.
Bölgede muhaliflerin konuşlandığı tünel ve karargahlar böyle görüntülendi.
Rejim güçleri Jabal Batra bölgesinde muhaliflerin teslim ettiği silahları ele geçirdi.
Rejim güçleri Jabal Batra bölgesinde muhaliflerin teslim ettiği silahları ele geçirdi.

Suriye devlet televizyonu bu bölgede bulunan 3 bin 2 yüz rejim muhalifinin Türkiye sınırı yakınlarında bulunan İdblib, Cerablus gibi sınır boylarındaki muhalif güçlerin bulunduğu bölgeye nakledileceği kaydetti.
Suriye televizyonu Şam’ın güney kesiminde bulunan muhaliflere ait diğer bölgeleri de Suriye rejim güçleri tarafından da bombalanmaya devam ettiğini açıkladı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir