Ve Duma tamamen rejimde: Muhalifler teslim oldu

Daha önce Cobar ve Zemalka ve Terma bölgelerinden çekilen muhalifler Duma bölgesini de tamamen rejime teslim etti. Şam’ın kuzeydoğusunda kalan tüm muhalif alanlarında rejim güçleri kontrolü sağlamış oldu.


Doğu Guta neresi. Doğu Guta Harita:

SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) Daha önce Cobar ve Zemalka ve Terma bölgelerinden çekilen muhalifler Duma bölgesini de tamamen rejime teslim etti. Şam’ın kuzeydoğusunda kalan tüm muhalif alanlarında rejim güçleri kontrolü sağlamış oldu.

Suriye’nin başkenti Şam’ın Doğu Guta bölgesi, tümüyle Beşşar Esad rejimi ve destekçilerinin kontrolüne girdi.

Doğu Guta’nın Duma ilçesindeki askeri muhaliflerin bölgeden tahliyesi tamamlanırken, sivillerin çıkışlarının da kısa sürede sonlanması bekleniyor.

Guta bölgesi. Doğu Guta’nın tamamı rejim kontrolüne girdi. Yeşil alanlar 2 ay öncesine kadar muhaliflerin denetimindeydi.

Tahliyelerin büyük bölümü, ülkenin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine gerçekleşti.

Rusya Savunma Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Doğu Guta’nın tümüyle Beşar Esad rejiminin kontrolüne geçtiğini duyurdu.

TASS ajansının haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığının Suriye’deki ateşkesi izleme merkezi komutanı Yuriy Yevtuşenko, Duma şehrinin de kontrol altına alındığını ifade etti.

Hafta başında Rus askeri yetkililerinin, Doğu Guta’daki Ceyşul İslam adlı muhalif grupla silah bırakması ve militanların Duma şehrinden tahliye operasyonuna başlaması konusunda anlaşma sağladığı belirtilmişti.

Esed rejimi ve Rusya, 5 yıl boyunca ablukada tutulan Doğu Guta’ya Astana anlaşmalarıyla çatışmasızlık bölgesi ilan edilmesine karşın, şiddetli saldırılar düzenlemeye devam etmişti. Bombardımanlarda binlerce sivil hayatını kaybetmiş, abluka nedeniyle kıtlık ve hastalıklardan ölümler yaşanmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir