Esad, intikamını sivillerden alıyor

Başkent Şam’ın güneyinde düzenlediği saldırılarda direnişle karşılaşan Rusya ve İran destekli rejim, 70 askerini kaybetmesiyle sivil yerleşim yerlerini hedef alarak Doğu Guta’da olduğu gibi sivillere bomba yağdırıyor.


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Başkent Şam’ın güneyinde düzenlediği saldırılarda direnişle karşılaşan Rusya ve İran destekli rejim, 70 askerini kaybetmesiyle sivil yerleşim yerlerini hedef alarak Doğu Guta’da olduğu gibi sivillere bomba yağdırıyor.

Rejim koalisyonu Şam’ın güneyinde başlattığı askeri operasyonda artan kayıplar üzerine Doğu Guta bölgesinde olduğu gibi sivil yerleşim yerlerini havadan hedef almaya başladı.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, başkent Şam’ın güneyindeki Yermuk kampı bölgesinde IŞİD ve muhaliflere karşı başlatılan saldırılarda rejime bağlı güçler ağır zayiat verdi.

Kadem mahallesi çevresinde IŞİD ile yaşanan çatışmalarda rejime bağlı güçlerden, aralarında üst düzey komutanların da olduğu çok sayıda kişi öldürüldü.

Baladi News’in haberine göre, Kadem mahallesinde IŞİD ile dün gece saatlerinden bu yana yaşanan şiddetli çatışmalarda rejim unsurlarından en az 20 kişi öldü.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna bağlı güçler geçtiğimiz 4 gün içinde Şam’ın güneyinde devam eden çatışmalarda en az 70 kayıp verdiği ifade edilirken, rejime bağlı güçlerden çok sayıda kişinin de yaralandığı veya IŞİD tarafından esir alındığı belirtiliyor.

Rejime bağlı güçlerin bölgede ilerleyememesi ve ağır kayıplar yaşaması üzerinde bölgedeki sivil yerleşim yerlerine yönelik Rus ve rejim uçakları tarafından hava saldırıları düzenlenmeye başlandı.

Şam’ın güneyindeki saldırıların başladığı ilk günlerden bu yana kara bombardımanına ağırlık veren rejim koalisyonu, artan kayıplar üzerine Doğu Guta bölgesinde olduğu gibi sivil yerleşim yerlerini havadan hedef almaya başladı.

Saha aktivistlerinin aktardığı rakamlara göre, Rusya ve rejime ait savaş uçakları sabah saatlerinden bu yana Şam’ın güneyinde kuşatma altındaki Yermuk kampı bölgesine yönelik en az 50 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Rusya ve İran destekli güçler geçtiğimiz 20 Nisan tarihinde 5 yıldan uzun bir süredir kuşatma altında olan Şam’ın güneyindeki Yermuk mülteci kampı, Kadem mahallesi ve Haceru’l Esved bölgesine yönelik saldırı başlatmıştı.

Kuşatma altındaki bölgede IŞİD, Tahriru’ş Şam Heyeti ve diğer muhalifler varlık gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir