ABD ile Rusya arasında bayrak krizi


ABD, Washington (HABERYİRMİ) – Rusya’nın kapatılan Seattle Konsolosluğu’ndaki Rus bayrağı ABD’li yetkililer tarafından indirildiği bildirildi.

Sputnik’in haberine göre, Washington’ın kararının ardından kapatılan ve boşaltılan Rusya’nın Seattle Konsolosluğu’ndaki Rus bayrağı ABD’li yetkililerce indirildi.

Rusya’nın ABD Büyükelçiliği, Rus bayrağının konsolosluk binasından indirilmesini uluslararası yasaların ciddi bir ihlali olarak değerlendirdi.

Büyükelçilik, Moskova’nın bayrağın yeniden yerine konmasını talep ettiğini bildirdi.

Rusya’nın Seattle Konsolosluğu, 2 Nisan’da çalışanların iş günlerini tamamlamalarının ardından kapatılmıştı. Rusya’nın ABD Büyükelçisi Anatoliy Antonov, konsolosluk binasının boşaltılacağını, ancak Rusya bayrağını kaldırmayacaklarını söylemişti.

Antonov “Bayrağı kaldırmayacağız, bu ilkesel bir karar. Bayrağın güvenliğini ABD’li meslektaşlarımızın nezaketine bırakıyoruz” demişti.

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesinde Rusya’yı suçlayan İngiltere’ye destek veren ABD, 60 Rus diplomatı sınır dışı etme ve Rusya’nın Seattle Konsolosluğu’nu kapatma kararı almıştı.

Bu adıma karşılık Rusya da aynı sayıda diplomatı sınır dışı etmeye ve ABD’nin St. Petersburg Başkonsolosluğu’nu kapatma kararı vermişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir