ABD, Irak ve Suriye’deki varlığını ‘tahmini’ olarak açıkladı


Menbiç son durum: ABD sevkiyatı böyle görüntülendi.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra özellikle Suriye ve Irak’taki net asker sayısını açıklamaktan kaçınıyor.
ABD’nin Suriye ve Irak’taki asker bilmecesi sürüyor. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White, “Suriye ve Irak’ta yaklaşık 5 bin Amerikan askerlerinin bulunduğunu açıkladı.
White yaptığı açıklamada, “Suriye ve Irak’taki asker sayımız yaklaşık 5 bin. Bu tahmini bir rakam olduğunu belirterek,”Suriye ve Irak’ta ülke bazında kaç ABD askerinin bulunduğunu net olarak açıklamadı.
Ote yandan, Pentagon Sözcüsü Albay Manning, ‘Savunma Bakanlığının Irak’ta yaklaşık 5 bin 200 askeri ve Suriye’de ise yaklaşık 2 bin askeri bulunuyor. “Bu rakamlar yaklaşık rakamlar, bu rakamlardan biraz az veya biraz çok olabilir” açıklamasında bulunmuştu.

ABD, şu ana kadar iki ülkedeki askeri varlığını 2 bin, 5 bin, 7 bin olarak duyurdu. Bağımsız kaynaklara göre bu rakam 10 binin üzerinde. Ülke, bölgedeki işgal stratejisini seküler laik Araplar ve PKK/YPG’li militanlar üzerinden yürütüyor. Bu grupları “Vekil ordusu” olarak kullanan ABD, kendi askeri birimlerini, bu grupları organize etmek, taktik techizat ve eğitim desteği vermek için bölgede konuşlandırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir