AK Parti’de yeni dönem: ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır

AK Parti’de yeni dönem seçim beyannamesine girdi: ABD ile yaşanan sorunları aşmak istiyoruz; ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır. Suriye ile komşuluk ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden tesis etmek arzusundayız.


TÜRKİYE, Ankara (HABERYİRMİ) – AK Parti’nin milletvekili aday tanıtım toplantısı, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Aday tanıtım toplantısında AK Parti seçim beyannamesi de açıklandı. 6 bölümden oluşan beyannamede adalet, kalkınma, demokrasi, yoksulluk, yasaklar ve yolsuzlukla mücadele yer alırken, dış politikaya ilişkin de maddeler yer aldı.

AK Parti’nin 24 Haziran seçimlerine ilişkin yayımlanan “Seçim Beyannamesi”nde, “Dış Politika ve Milli Güvenlik” başlığı altında ise şu ifadelere yer verildi:

  • Türkiye’nin AB hedefini stratejik bir hedef olarak görüyoruz, Türkiye AB katılım hedefini sürdürmektedir

  • ABD ile yaşanan sorunları aşmak istiyoruz; ABD ile yakın işbirliğinin korunması esastır

  • Önümüzdeki dönemde Rusya ile enerji ve ticaret başta olmak üzere ikili ilişkilerimizi geliştirmeye çalışacağız

  • Suriye ihtilafının nihai bir siyasi çözümle neticelenmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz

  • Meşru bir yönetime kavuşmuş yeni bir Suriye hedefi için çalışacağız, arzumuz yeni Suriye ile komşuluk ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden tesis etmek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir