Büyük iddia: IŞİD Şam’dan tahliye edilecek


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Suriye’nin başkenti Şam’ın güney bölgesinden IŞİD’in tahliyesi Esed rejiminin görüşmeler yaptığı ve anlaşmaya varıldığı iddia edildi.

Bölge kaynaklarının iddiasına göre, Esed rejimi ile IŞİD arasında anlaşma sağlandı ve IŞİD üyeleri başkent Şam’ın güney bölgesinden tahliye edilecek.

Suriye’den haber aktarımı yapan aktivistlerden edinilen bilgilere göre ise, örgüt ile rejim arasında tahliye konusunda anlaşmaya vardı ve bölgeye otobüsler gönderildi.

Ancak kaynaklar dün gece bölgeye giden otobüslerle birlikte bu sabah tekrar çatışmaların başladığını ifade etti.

Çatışmaların, bölgeden tahliye olmayı kabul etmeyen IŞİD savaşçılarıyla rejim güçleri arasında yaşandığı düşünülüyor. Sağlandığı iddia edilen tahliye anlaşmasına göre IŞİD’liler, Suriye’nin doğusundaki bölgelere tahliye edilecek.

Şam’ın güneyindeki bölge beş yıldan fazla bir süredir kuşatma altındayken, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu geçtiğimiz 20 Nisan tarihinde bölgeye operasyon başlatmıştı.

Bölgede bulunan muhaliflerin sağlanan anlaşma sonunda Suriye’nin kuzeyinde tahliye edilmesinin ardından çatışmalar IŞİD ile rejim koalisyonu arasında halen devam etmekte.

Rejim koalisyonunun başlattığı saldırının ilk günlerinde de IŞİD ile tahliye konusunda müzakerelerin yapıldığı gündeme gelmiş, ancak bu konuda bir gelişme yaşanmamıştı.

Yermük mülteci kampı bölgesi, düzenlenen hava ve kara bombardımanları yüzünden büyük oranda yıkıma uğramış durumda. IŞİD kaynaklarına göre bölgenin yüzde 80’i yıkıma uğramış.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir