Esad, Türkiye’deki seçimleri bekliyor: Seçim sonrasında…

Suriye yönetimi, tüm dikkatini 24 Haziran’da Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikti. Suriye rejimi seçim sonrasında, Türkiye’nin Suriye politikasına dair beklentisini duyurdu


Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanı Beşar Esad

Suriye yönetimi, tüm dikkatini 24 Haziran’da Türkiye’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dikti. Beşar Esad yönetimi, halen “Türkiye’nin, Suriye’deki terör gruplarına destek verdiğini” ve “Afrin’i işgal eden güçlerini buradan çekmesi gerektiğini” söylerken, seçimler sonrasında bu iki durumda değişiklik olmasıyla ilişkilerin normale dönebileceğinin mesajını verdi.

Sputnik’e konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin Afrin Harekatı için “işgal” iddiasında bulundu. Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Şam-Ankara ilişkilerinde değişiklik olması olasılığına ilişkin soruya verdiği yanıtta, “Türk halkının (ilişkilerin) düzelmesi sürecini desteklemesini isteriz, Türk hükümetininse Suriye’deki teröristleri desteklemeyi bırakıp Suriye’nin bir kısmını işgal etmiş olan güçlerini buradan çekmesini istiyoruz. İlişkilerin düzelmesi her iki halkın da çıkarlarına olur” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ile ilişkilerinin onarılmasını umduklarını fakat bunun için bazı şartların olduğunu söyledi. Mikdad, ikili ilişkilerin düzelebilmesi için “Türkiye’nin, Suriye’deki teröristleri desteklemeyi bırakması, askeri güçlerini ülkeden çıkarması gerektiğini” öne sürdü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir