İran, kendisini vuran İsrail’i kınamakla yetindi

İran, Suriye’deki üslerini vurup, çok sayıda milisin ölümüne neden olan İsrail’i kınamakla yetindi. Hava savunma sistemlerine karşı neden “av olduğunu” açıklayamadı.


İran, İsrail’in Suriye’deki saldırılarını kınayarak uluslararası toplumun sessizliğinin bu ülkeyi saldırganlığa teşvik ettiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamasında, “Siyonist rejimin Suriye topraklarına yönelik temelsiz bahanelere dayanan saldırıları, Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlali olup tüm uluslararası yasalara, yönetmeliklere ve standartlara aykırıdır. “ifadelerine yer verdi.

Kasımi açıklamasında, İsrail’in saldırıları karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasının İsrail’i saldırganlığa teşvik ettiğini kaydetti.

İsrail ordusu çarşamba akşamı geç saatlerde İran güçlerinin Suriye’den İsrail’e doğru yaklaşık 20 roket attığı iddiasıyla Suriye’de İran güçlerinin konuşlu olduğu 26 noktayı, füze ve topçu saldırısıyla vurduğunu duyurmuştu. İran ise Suriye’deki güçlerinin “İsrail’e roket saldırısı düzenlediği” iddialarını yalanlamıştı.

Ruhani: Yeni gerginlikler istemiyoruz

Diğer taraftan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ülkesinin bölgede yeni gerginlikler istemediğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Ruhani, İsrail’in Suriye’deki saldırılarından bahsetmeden “Bölgede hiçbir şekilde yeni gerginlikler istemiyoruz.” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan ülkesini çekmesini uluslararası hukuka aykırı olarak niteleyen Ruhani, Merkel’e bunun uluslararası arenada istenmeyen sonuçları ve zararlarının olacağı uyarısında bulundu.

Ruhani, Avrupa ülkelerinden, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmasının ardından İran’ın anlaşmadaki çıkarlarının nasıl garanti altına alınacağını en kısa zamanda kesin ve net bir şekilde açıklamalarını istedi.

“Gözleri Gazze’den çevirmek için savaşı uzatmak istiyor”

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yönetim Kurulu üyesi Teysir Halid, İsrail’in, Filistin halkına karşı işlediği suçları örtbas etmek için Suriye’de gerilimi tırmandırdığını söyledi.

Halid, “İsrail, Filistin halkına ve özellikle de Gazze’ye karşı işlediği suçları örtbas etmeye ve dikkatleri dağıtmaya çalışıyor.” dedi.

Halid, İsrail’in Suriye’deki durumu karıştırmaya ve ülkeyi yıkıma götüren savaşı uzatmaya çalıştığını ifade etti.

İsrail ordusu çarşamba akşamı geç saatlerde İran güçlerinin Suriye’den İsrail’e doğru yaklaşık 20 roket attığını açıklamış ve buna karşılık olarak Suriye’de İran güçlerinin konuşlu olduğu 26 noktayı, füze ve topçu saldırısıyla vurmuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir