İsrail, Gazze’yi denizden de ablukaya alıyor

İsrail, karadan kuşattığı ve duvarla çevrelediği Gazze’yi, denizden de kuşatacağını duyurdu. Denizin dibine doğru ayrı, üzerine ayrı bloklar yerleştirecek olan siyonistler, deniz üzerine gelecek blokların üzerine de dikenli tel çekecek.


Suriye savaşı boyunca 1967’den bu yana en büyük işgal adımını atarak önce Kudüs’ü ardından Golan’da kontrolü sağlayan İsrail, son olarak karadan kuşattığı ve duvarla çevrelediği Gazze’yi, denizden de kuşatacağını duyurdu. Denizin dibine doğru ayrı, üzerine ayrı bloklar yerleştirecek olan siyonistler, deniz üzerine gelecek blokların üzerine de dikenli tel çekecek.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze Şeridi’nin deniz kıyısında başlatılan set ile ilgili açıklamasında “Sahil şeridi üzerinden İsrail topraklarına nüfuz edilmesi olasılığını etkili bir şekilde engelleyen, dünyada benzeri bulunmayan engelleyici bir yapının inşaatı söz konusu” ifadelerini kullandı.

Sputnik Türkiye’nin haberine göre, Lieberman inşa edilecek setin, “Gazze Şeridi’nde iktidardaki Hamas hareketinin planlarını bozacağını ve ‘stratejik silahını’ işe yaramaz hale getireceğini” söyledi.

Gazze Şeridi: Kırmızı kesik çizgilerle gösterilen Gazze’ye inşa edilecek olan deniz seddi kenti denizden de ablukaya almayı amaçlıyor.

İsrail Savunma Bakanlığı, set inşa etme kararının 2014’te Gazze Şeridi’ndeki militanlara karşı düzenlenen operasyon sonrasında alındığını ileri sürüyor.

İsrail Gazze.

Üst kısmı dikenli tellerle kaplı taş dalgakıranın, geçmişte deniz sınırından sızma girişiminde bulunan Filistinli deniz komandolarına karşı tasarlandığı ifade ediliyor.

İsrail 2011’de başlayan ve desteklediği Suriye savaşı boyunca, 1967 Arap İsrail savaşından bu yana en büyük kazanımlarını elde etti. Suriye savaşında Suriye’yi çevrelemeyi başaran siyonistler, 1967 savaşı ardından “Tarafsız tampon bölge” olarak statüye geçen Golan ya da Kalemin hattının tümünü bu dönemde fiili olarak işgal etti.

ABD desteği ile Kudüs’ü de başkent yapan İsrail, son adımla Gazze7ye yönelik ablukayı “kıskaç” haline getirmiş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir