İsrail, o saldırının görüntülerini yayınladı

İsrail ordusunun bu hafta Suriye’de vurduğu onlarca İranlı hedefe ilişkin görüntüleri yayımladı. Saldırılar sırasında İsrail tarafından vurulan İran’a ait askeri tesisleri gösteriyor.


İsrail saldırısından bir kare.

İsrail ordusunun bu hafta Suriye’de vurduğu onlarca İranlı hedefe ilişkin görüntüleri yayımladı. Jerusalem Post gazetesine göre, İsrailSilahlı Kuvvetleri Sözüsü tarafından yayımlanan görüntüler, Çarşamba gecesi sırasında İsrail ordusu ile Suriye’deki İran güçleri arasında yaşanan karşılıklı saldırılar sırasında İsrail tarafından vurulan İran’a ait askeri tesisleri gösteriyor.

O görüntülerde, Rus yapımı kısa ve orta menzilli karadan havaya füze ve uçaksavar topçu sistemi Pantsir-S1’e (SA-22) ait bir tekerlekli aracın vurulmasına ilişkin görüntüler de yer alıyor.

Haberde, ayrıca “İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü, Perşembe sabahı erken saatlerinde İsrail’in Golan Tepelerindeki savunma hattına 20 roket atmasından sonra İsrail, Suriye’de 50 İranlı hedefi vurdu” deniliyor.

Bu arada, hedef alınan tesislerin tümünün El Kudüs Gücü’ne ait olduğunu belirtilirken vurulan tesisleri arasında Şam yakınlarındaki istihbarat, askeri ve logistik tesislerinin yanısıra Şam Uluslararası Havaalanı’nda bir silah deposu ile tampon bölgesinde istihbarat sistemleri ve tesisler ile gözetim noktaları ve techizatın da bulunduğu kaydediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir