Kudüs tepkisi buraya kadar: Büyükelçi görevine başlıyor

Türkiye’nin, İsrail’in giriştiği katliama verdiği destek nedeniyle Ankara’ya çağırdığı Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, bu hafta yeniden ABD’ye dönüyor


HABER MERKEZİ – İsrail’in Kudüs’te giriştiği katilama tepki olarak Türkiye’nin Ankara’ya çağırdığı New York Büyükelçisi yeniden ABD’ye dönüyor. Konuya ilişkin katıldığı TV programında açıklamalarda bulunan Türkiye Dışişleri Bakanı MevlüT Çavuşoğlu, ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasından sonra Ankara’ya çağrılan Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç‘ın yeniden ABD’ye döneceğini de duyurdu.

NTV’de canlı yayında konuşan Çavuşoğlu, Büyükelçi Kılıç’ın bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini aktardı. ABD’li mevkidaşı Pompeo ile görüşmek üzere 4 Haziran’da ABD’ye gideceğini söyleyen Çavuşoğlu, Kılıç’ın da bu görüşme öncesi görevinin başına döneceğini açıklayarak, “Benim ziyaretimde büyükelçinin orada olması önemli. Bir an önce gidip de 4 Haziran görüşmesine dönük hazırlıkları yapması önemli” dedi.

Türkiye Kılıç’ı resmi olarak “istişare amaçlı” Türkiye’ye çağırdığını duyurmuş, kamuoyunda ise bu hamle İsrail’e kayıtsız destek veren ABD’ye tepki olarak atılan adımların bir parçası olarak yansıtılmıştı.

İsrail, 15 Mayıs’ta ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’te açılışını protesto etmek isteyen Filistinlilere saldırmış,  İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 60’ın üzerinde Filistinli hayatını kaybederken, 2 bini aşkın kişi de yaralanmıştı.  ABD Başkanı Trump ise açılışın ardından İsrail’i tebrik etmişti.

Türkiye tepki olarak İsrail’in Ankara’daki büyükelçisini “bir süre ülkene dön” diyerek göndermiş, ABD’deki büyükelçisini de Ankara’ya çağırmıştı. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir