Nijerya’da camiye saldırı: onlarca ölü ve yaralı var


AFRİKA, Adamawa (HABERYİRMİ) – Nijerya’nın Adamawa eyaletinde bir camiye düzenlenen intihar saldırısında onlarca ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Afrika ülkelerinden Nijerya’nın doğusundaki bir camiye düzenlenen intihar saldırısında 42 kişi öldü, 68 kişi de yaralandı.

Bölge Polis Sözcüsü Othman Abubakar, Adamawa eyaletine bağlı Yan Gwajo bölgesinde, öğlen namazı sırasında 2 intihar eylemcisinin saldırı düzenlediğini ve saldırılarda 42 kişinin öldüğünü ve 68 kişinin yaralandığını söyledi.

Arama kurtarma çalışanı Sani Kakale ise gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaneye getirilenlerin çoğunun ağır yaralandığını belirterek, ölenlerin sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini dile getirdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, bölgede etkin durumda olan Boko Haram örgütünden şüpheleniliyor.

Nijerya’da 2000’li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü, liderleri Muhammed Yusuf’un gözaltındayken ölmesinin ardından, 2009’da kitlesel şiddet eylemleri düzenlemeye başladı.

Ülkedeki terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi göç etmek zorunda kalıyor.

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya’nın Mubi kentinde bir camiye yönelik düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı ve Nijerya hükümetine ve halkına başsağlığı diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir