Örgüt görüntüleri yayınladı: Menbiç son durum harita

Türkiye’nin ABD ile “Menbiç” mutabakatı sonrası rahatlayan örgüt, Menbiç’te görülmemiş tahkimata gidiyor. Bölge gençlerini zorla silah altına alan YPG, eğittiği militanların görüntülerini yayınlarken, militan sayısının Menbiç’te 5 bin’e, Suriye kuzeyinde ise 65 bine ulaştığı öğrenildi.


Suriye Halep'e bağlı Menbiç kentinde, eğitimlerini tamamlayan YPG militanları....

SURİYE, Halep (HABERYİRMİ) – PKK’nın Suriye kolu YPGABD desteği ile işgal ettiği Suriye kuzeyindeki alanlarda tahkimatlarını kalıcı hale getirmeye başladı. Örgüt, Menbiç’te askeri eğitim alan 200 militanın daha “mezuniyet” görüntülerini paylaştı.

Suriye doğusunda bulunan alanlarda ABD hava desteği hakimiyet kuran örgütün Menbiç’teki militan sayısı 5 binin üzerine çıkarkan, örgütün 2014 Eylül’den bu yana ulaştığı militan sayısının 65 bine yükseldiği tahmin ediliyor.

Örgüt tarafından yayınlanan görüntülerde Menbiç‘te silahlı eğitim alan militanların, toplu haldeki görüntüleri yayınlanıyor. Eğitim sonu YPG militan ordusuna katılmaya hazır hale gelen genç militanlardan birçoğunun Menbiç‘te zorla silah altına alınan Arap ailelerinin erkek çocuklarından oldukları görülüyor.

Suriye kuzeyi Halep vilayetine bağlı Menbiç ilçesi. Menbiç, 2016’dan bu yana YPG işgali altında bulunuyor. Harita: 25 Mayıs 2018 / Haberyirmi

YPG, kendisine en fazla protesto gösterilerinin düzenlendiği Rakka ve Menbiç‘te, her evden en az bir erkek ya da kız çocuğunun silah altına alınmasını zorunlu tutuyor.

İlk kez Eylül 2014’te ABD’nin askeri desteğini almaya başlayan YPG, bu tarihten sonra önce Aynel Arap, Tel Abyad, Suluk hattını, ardından da Fırat doğusundaki Sırrın üzerinden Menbiç bölgesini işgal etmişti.

Harita: Suriye son durum harita 25 Mayıs 2018 – Haberyirmi

ABD’nin yoğun bombardıman desteği ile Ayn İssa hattından Rakka kentini ele geçiren YPG, daha sonra da Haseke güney hatlarını ve son olarak da Suriye doğusundaki Deyr ez Zor kentinin doğu alanlarınını tamamını işgal etmiş oldu. ABD’nin bölge jeopolitiğinde ikinci İsrail projesi olarak görülen YPG devleti, Suriye kuzeyinin tamamında denetimini sağlarken, örgüt kontrolünde oluşturulan silahlı güç sayısının ilk kez 65 bin militana ulaştığı ifade ediliyor. HABERYİRMİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir