PKK, Irak sınırına ilerliyor: Suriye son durum harita

Suriye son durum harita: ABD’nin hava desteği verdiği YPG/PKK unsurları, Fırat Nehri doğusunda Irak sınırına doğru ilerliyor. Militanlar bölgede ilk kez görüntülenirken, örgüt, Irak ordusuyla koordinasyon halinde Suriye sınırının kontrol altına alınacağını duyurdu.


YPG militanları Suriye doğusunda 1 Mayıs'ta başlatılan saldırılar kapsamında ilk kez görüntülendi.

SURİYE, Deyrezzor (HABERYERMİ) ABD hava desteği ile 1 Mayıs’ta Suriye’nin doğusuna yönelik saldırı başlatan YPG/PKK unsurları “Cezire Fırtınası” adı verilen saldırı kapsamında Fırat’ın Doğusu’ndaki alanlarda ilerliyor. ABD hava desteği ile Suriye’nin güneyinde IŞİD kontrolündeki Hacin bölgesine saldıran örgütün, kentin kuzeydoğusundaki 13 köyü ele geçirdiği bildirildi.

YPG militanları Suriye doğusunda 1 Mayıs’ta başlatılan saldırılar kapsamında ilk kez görüntülendi.
Fransa özel kuvvetlerine bağlı Chammal Fransız gücü”nün de katıldığı saldırılarda sahada bulunan YPG/PKK unsurları da ilk kez görüntülendi.
YPG militanları Suriye doğusunda 1 Mayıs’ta başlatılan saldırılar kapsamında ilk kez görüntülendi.

Suriye Demokratik Gaçleri (SDG) bayraklarıyla Suriye doğusundaki çöl bölgesinde oldukları görülen militanların, sahada ABD hava saldırılarını bekledikleri, ardından karadan ilerledikleri öğrenildi.

Suriye son durum harita Mayis 2018. YPG/PKK, ABD desteği ile Deyrezzor doğusu ve güneyi ile Haseke güneyine saldırıyor.

Bu arada örgütün bölgedeki komutanlarından Haşim Mumammed, PKK’nın “resmi haber ajansı” ANHA’ya, yeniden başlatılan Türkiye’nin Afrin operasyonu  ile birlikte durduktan sonra yeniden başlatılan “Cezire Fırtınası” saldırısına ilişkin konuştu.

YPG militanları Suriye doğusunda 1 Mayıs’ta başlatılan saldırılar kapsamında ilk kez görüntülendi.

Muhammed, Fırat Nehri’nin doğusunu hedef alan saldırıların Irak sınırına kadar uzanacağını belirterek, Irak sınırında yürütülen saldırıların Irak ordu unsurlarıyla koordineli olarak yürütüleceğini söyledi.

SDF komutanı Haşim Mihemed, ANHA’ya, yeniden başlatılan Deir ez-Zor operasyonunun Irak ordusuyla koordineli olarak yürütüleceğini söyledi.

Örgüt Türkiye’nin giriştiği Afrin harekatında, militanlarını Türkiye sınırına yığmış, Türkiye’nin ABD ile anlaşması sonrasında ise yeniden Suriye doğusuna çekilerek tahkimat yapmıştı. Bu hazırlıkların ardından bölgeye yönelik saldırı dün başlamıştı. Saldırılara ABD hava unsurları da bombardıman desteği veriyor. HABERYİRMİ

İLGİLİ HABERLER

Türkiye yol verdi: YPG işgale yeniden başladı

Fransız askerleri de YPG ile birlikte saldırıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir