Rusya’ya Kırım ve Ukrayna üzerinden yaptırım şantajı

ABD, Rusya’yı Kırım ve Ukrayna üzerinden tehdit etti. Rusya’nın Kırım ve Ukrayna’nın doğusundan çekilmesini isteyen ABD, yaptırımların çekilme işleminin devam edeceği açıklandı.


ABD, New York (HABERYİRMİ) – ABD, Rusya’yı Kırım ve Ukrayna üzerinden tehdit etti. Rusya’nın Kırım ve Ukrayna’nın doğusundan çekilmesini isteyen ABD, yaptırımların çekilme işleminin devam edeceği açıklandı.

Açıklama ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley’den geldi.

ABD’li diplomat Rusya’yı Kırım ve Ukrayna üzerinden tehdit etti.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BM Güvenlik Konseyinin Ukrayna’daki gelişmeleri görüştüğü toplantıda yaptığı konuşmada, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki faaliyetlerini ve Kırım’ı ilhakını şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Rusya’nın, Ukrayna’daki ”çirkin faaliyetlerine” son verinceye kadar ABD’nin tutumunun değişmeyeceğini vurgulayan Haley, ”Rusya, Kırım’ı Ukrayna’ya bırakıp, Ukrayna’nın doğusundan çekilip, Minsk Anlaşması’nı uygulayıncaya kadar yaptırımlarımız devam edecek.” dedi.

ABD’li diplomat, ayrıca Rusya’ya Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı yolcu uçağının düşürülmesindeki sorumluluğunu kabul etmesi ve bu yöndeki soruşturma için iş birliği yapması çağrısında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir