Şam’da sıcak gelişme: Ordu güney cebine girdi

Suriye son durum: Yermük’te kritik gelişme: IŞİD alanlarına yarma saldırısı düzenleyen rejim ordusu, IŞİD’in kontrolü altındaki güney cebine girdi.


Suriye Şam Yermük rejim bombardımanı ve saldırıları

SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) Suriye rejim güçleri Şam’ın 3 kilometre güneyinde bulunan Yermük kampına şiddetli biçimde saldırıyor.

Suriye Şam Yermük rejim bombardımanı ve saldırıları 

Bu sabah ÖSO’nun doğusunu terkettiği Yermük’te, bölgenin batısında bulunan IŞİD alanlarına yarma saldırısı düzenleyen rejim ordusu, IŞİD’in kontrolü altındaki güney cebine girdi.

3 kilometre uzunluğunda ve 1.5 kilometre genişliğinde bulunan kuşatma bölgesinin orta kesimlerinden giren Suriye Arap Ordusu (SAA), cebi yarmayı başararak bölgeyi kuzey ve güney olarak ikiye böldü.

Yermuk kampı harita. ÖSO sabah saatlerinde Beyt Sahm bölgesini terketmişti. Rejim, hemen sonrasında IŞİD kontrolündeki Hacer Esfed bölgesine saldırı düzenledi. Siyah alanlar ikiyi bölünmüş durumda. Kuzeydeki küçük yeşil alan da HTŞ tarafından boşaltılarak rejime devredilmişti. Doğu Guta ve Duma bölgeleri de geçen hafta rejim kontrolüne girmişti.
Şam Yermük son durum haritası.

Sabah saatlerinde de Yermük doğusunda Şam’ın 3 kilometre güneyinde bulunan Yermük kentinin doğusunu kontrol eden Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) rejimle “tahliye” için anlaştıktan sonra bölgeyi tamamen terketmişti.

Suriye Şam Yermük rejim bombardımanı ve saldırıları (4)

IŞİD bölgede Hacer El Esved semtinin tamamını, Tadamun Mahallesi’nin büyük bölümü ile Kadem, As Sari ve Müezziniye mahallerini kontrol ediyor.

Suriye Şam Yermük rejim bombardımanı ve saldırıları 

Rejim güçleri, Doğu Guta’yı ele geçirmelerinin ardından, 19 Nisan’da Yermük’e yoğun saldırılar başlatmıştı. Onlarca Filistinli mülteci ölmüştü.

Rejim, 29 Nisan’da Rusya aracılığıyla Heyet Tahrir Şam ile de tahliye anlaşmasına varmıştı. Ancak IŞİD bölgesine saldırılar sürüyor.

İLİGİLİ HABERLER

ÖSO Yermük’te silah bıraktı: Terkediyorlar

Yermük’te tahliyeler başladı: HTŞ çekiliyor

Esed, Guta’ya girişlere hala izin vermiyor

Rejim güçleri Doğu Kalamun’da zaferini ilan etti

Şam’da zafer Esad’ın: Muhalifler en kritik noktadan da çekildi

48 saat bitti: Rejim ve Rusya oraya saldırıyor

Dumayr’da tahliye bitti: Muhalifler Cerablus’ta…

Orada tahliyeler başladı: Suriye son durum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir