Şam’ın güneyinden 3200 muhalif tahliye edildi


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyinde 3200 kişi daha tahliye edilerek muhaliflerin tahliyelerinin tamamlandı.

Başkent Şam’ın güneyindeki Muhayyem Yermuk mahallesi de dahil tüm mahallelerde muhalifleri tahliye operasyonunda sona gelindi.

Sputnik’in haberine göre Suriye rejim üçlerinin Rus birliklerle gerçekleştirdiği tahliye operasyonu 8. gün sonunda tamamlandı.

Operasyon sonucunda 3200’den fazla militan 5000’in üzerindeki aile bireyleriyle birlikte Şam’ın güney mahallelerinden tahliye edildi.

Şam’ın güney mahallelerinin küçük bir kısmı IŞİD militanlarının kontrolünde bulunmaya devam ediyor. Suriye ordusu, tüm muhalif grupları etkisiz hale getirmek için operasyonlara devam ediyor.

Diğer taraftan IŞİD geçtiğimiz gün rejimin ağır kayıp verdiğini belirterek rakamları yayınlamıştı.

IŞİD’e bağlı propaganda kaynaklarınca yayınlanan rakamlarda, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun Şam’ın güneyindeki Yermük Mülteci Kampı ve çevresine yönelik başlattığı saldırılara ilişkin servis edilen rakamlarda, saldırıların başladığı 3 haftalık süre içinde rejim unsurlarından en az 670 kişinin öldürüldüğü öne sürülmüştü.

Ayrıca 3 haftalık süre içinde bölgede yaşanan çatışmalarda 6’sı tank olmak üzere rejim güçlerine ait 12 zırhlı araç da imha edildiği bilgisi servis edilmişti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir