Suriye’de ‘670 rejim askeri öldürüldü’


SURİYE, Şam (HABERYİRMİ) – IŞİD, Suriye’nin başkenti Şam’ın güneyindeki Yermük Kampında yaşanan çatışmalara ilişkin rejim güçlerinin büyük kayıplar verdiğini iddia ederek sayı verdi.

Örgütün yayınladığı rakamlara göre, rejim koalisyonunu Şam’ın güneyindeki çatışmalarda verdiği kayıplar çok üst seviyelerde.

IŞİD’e bağlı propaganda kaynaklarınca yayınlanan rakamlarda, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun Şam’ın güneyindeki Yermük Mülteci Kampı ve çevresine yönelik başlattığı saldırılara ilişkin rakamlar servis edildi.

Örgütün servis ettiği rakamlarda, saldırıların başladığı 3 haftalık süre içinde rejim unsurlarından en az 670 kişinin öldürüldüğü öne sürüldü.

Açıklamada, öldürüldüğü ifade edilen 670 kişiden 49’unun keskin nişancı saldırılarıyla hedef alındığı belirtildi.

IŞİD’in servis ettiği rakamlara göre, 3 haftalık süre içinde bölgede yaşanan çatışmalarda 6’sı tank olmak üzere rejim güçlerine ait 12 zırhlı araç da imha edildi.

Propaganda kaynakları tarafından yayınlanan infografikte, Şam’ın güneyindeki sadırıların Yermük Mülteci Kampı ve Haceru’l Esved bölgelerinde yoğunlaştığı görülüyor.

IŞİD’e göre, öldürülen en az 670 rejim unsurunun yüzde 39’uyla Yermük bölgesinde, yüzde 28’iyle Haceru’l Esved mahallesindeki çatışmalarda temas sağlanmış.

Şam’ın güneyindeki bölgede muhalifler ile rejim güçlerin arasında sağlanan ateşkes anlaşması sonucu Beyt Sahm, Babila ve Yelda mahallelerindeki muhalifler Suriye’nin kuzeyinde tahliye edilmişti.

Yermük Mülteci Kampı, Kadem ve Haceru’l Esved mahallelerinde ise IŞİD ile rejim koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu bölgede IŞİD karşısında ilerleme sağlamış durumda. IŞİD’in bölgeden tahliyesi konusunda geçtiğimiz dönemde örgütle müzakereler düzenlenmiş ancak bir sonuç alınamamıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir